Logga in

Benedict, Marie

Rouva Einstein

Benedict, Marie - Rouva Einstein, e-bok

16,90€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789527343289

Nerokas fyysikko Albert Einsteinin varjossa

Mileva "Mitza" Maric on aina ollut hieman erilainen kuin muut tytöt. Useimmat hänen ikäisensä parikymppiset ovat naimisissa, kun taas Mileva opiskelee ainoana naisena fysiikkaa Zürichin yliopistossa.

Milevalle matematiikka on helpompi käsite kuin avioliitto, kunnes eräs hänen luokkatovereistaan, Albert Einstein, kääntää nuoren naisen pään. Näiden kahden avioliitto on sydämen ja älyn liitto, mutta onko siinä riittävästi tilaa kahdelle nerolle?

Mileva Maric oli kiehtova ja nerokas fyysikko itsekin - se toinen Einstein. Nykyisin käydään paljon keskustelua hänen roolistaan Einsteinin suhteellisuusteorian synnyssä. Teorian, josta Albert Einstein tunnetaan parhaiten. Oliko Mileva pelkästään taustahahmo, joka laski ja ratkoi monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä vai oliko hänen merkityksensä suhteellisuusteorian syntyyn oletettua suurempi?

Kirja avaa meille ikkunan nerokkaan naisen elämään, jonka oma säkenöivä valo jäi Albert Einsteinin valtavaan varjoon. Marie Benedict herättää kiehtovasti henkiin erään historian unohdetun tiedenaisen tarinan.

Kirjailijasta
Marie Benedict on asianajaja. Hän on opiskellut myös historiaa ja taidehistoriaa. Asianajajana työskennellessään hän on haaveillut historian unohdettujen naisten tarinoiden kirjoittamisesta. Benedict on kirjoittanut yhteensä 8 kirjaa.

Författare
Översättare
Utgivare
Sitruuna Kustannus Oy
Utgivningsår
2020
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789527343289

Vi rekommenderar också