Logga in

Beukes, Lauren

Zoo City

Beukes, Lauren - Zoo City, e-bok

20,50€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789527190319

”Lauren Beukes on todella, todella lahjakas.”
– George R. R. Martin
”Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.”
– Bill Willingham

Zinzillä on selässään laiskiainen, taito kirjoittaa toimivia nigerialaiskirjeitä ja maaginen kyky löytää kadonneita esineitä. Kun hänen viimeisin asiakkaansa, vanha nainen, kuolee ja poliisi takavarikoi hänen palkkionsa, Zinzin on suostuttava tehtävään jota hän inhoaa: etsimään kadonnutta henkilöä.
Salamyhkäinen musiikkituottaja Odi Huron palkkaa hänet etsimään kadonnutta teinitähteä ja keikka saattaa olla Zinzin tie vapauteen, pois Zoo Cityn saastaisesta slummista jossa rikolliset eläinkumppaneineen elävät helvetillisen Pohjavirran pelossa.
Sen sijaan tehtävä sinkoaa Zinzin yhä syvemmälle rikosten ja taikuuden vääristämän kaupungin ytimeen, jossa hänen on kohdattava elettyjen elämien synkät salaisuudet – myös omansa.
Zoo City on hyytävän terävä ja oivaltavan kepeä sekoitus urbaania fantasiaa, koukuttavaa trilleriä ja Etelä-Afrikan nykytodellisuutta. Teos on palkittu Arthur C. Clarke -palkinnolla vuoden parhaana scifi- ja fantasiakirjana.
Lauren Beukes on eteläafrikkalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja vastentahtoisesti välillä myös toimittaja. Taustatutkimuksen nimissä Beukes on muun muassa hypännyt lentokoneesta mereen haiden sekaan, opetellut tankotanssia sekä hengaillut teinivampyyrien, lainsuojattomien, aids-aktivistien ja kodittomien seksityöläisten kanssa. Zoo City on palkittu Arthur C. Clarke -palkinnolla vuoden parhaana scifiteoksena.

Nyckelord: fantasia, dystopia, dekkari, romaanit, jännityskirjallisuus, fantasiakirjallisuus, kaunokirjallisuus, englanninkielinen kirjallisuus, käännökset, pakolaiset, yksityisetsivät, musiikki, häpeä, ennakkoluulot, köyhyys, magia, Johannesburg, Etelä-Afrikka

Författare
Utgivare
Aula & Co
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789527190319
Tryckt ISBN
978-952-7190-07-4

Vi rekommenderar också