Logga in

Mikkonen, Jukka

Metsäpolun filosofiaa

Mikkonen, Jukka - Metsäpolun filosofiaa, e-bok

22,20€

E-bok, ePUB, Adobe DRM-skydd
ISBN: 9789527189146
DRM-begränsningar

Skriva utInte tillåtet
Kopiera till urklippInte tillåtet

Metsä on tärkeä paikka läntisessä mielenmaisemassa, suomalaisen vapaa-ajassa ja haavekuvaston taustana. Metsän tarjoama moniaistinen ja -ulotteinen kauneuskokemus koettelee filosofisen estetiikan teorioita, mutta samalla metsä koettelee muutakin. Se panee pohtimaan, millainen on biologian, metsänhoidon ja vaikkapa ympäristöntutkimuksen suhde kauneuskokemukseen – ja toisiinsa.

Kun luontosuhde alkaa näin elää, kaunoaistillinen luonnonkäsitys pukeutuu kysymyksiksi: mitä on metsän kauneus, mitä esteettinen luontokokemus? Mikä on aistihavainnon, mikä ymmärryksen rooli luonnonkierron kauneutta arvioitaessa? Mitä on lahopuun lumo? Miksi taiteilijat haaveilevat ikiunesta sammalpatjalla?

Puun ja ihmisen yhteys on elimellinen mutta huomaamaton. Esimerkiksi puulämmityksen kaltaista asiaa tutkimalla havaitaan, että metsän arkisiinkin piirteisiin sisältyy merkittäviä eettisiä, esteettisiä ja tieto-opillisia seikkoja.

Katso näytesivuja teoksesta kustantajan verkkosivulta.

Nyckelord: metsä, estetiikka, luonnonestetiikka, filosofia, metsäpolku, luonto, Jukka Mikkonen, metsät, ympäristöfilosofia, luonnonfilosofia, puut, luonnonympäristö, luontosuhde, ympäristöestetiikka

Författare
Utgivare
niin & näin
Utgivningsår
2017
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
103 sidor
Kategori
Filosofi
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789527189146
Tryckt ISBN
978-952-7189-13-9

Liknande e-böcker