Logga in

White, T. H.

Muinainen ja tuleva kuningas

White, T. H. - Muinainen ja tuleva kuningas, e-bok

38,15€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789525722420

Nuori Wart on elänyt koko elämänsä kasvatusvanhempansa Sir Ectorin hoivissa. Eräänä päivänä hän tapaa Merlynin, salaperäisen taikurin, joka muistaa tulevaisuuden paremmin kuin menneisyyden. Merlyn ryhtyy Wartin opettajaksi ja koulii tätä viisaaksi ja oikeudenmukaiseksi käyttäen esimerkkeinä erinäisiä eläimiä. Lopulta poika on valmis ottamaan vastaan todellisen verenperintönsä, ja hänestä tulee brittien kuningas Arthur.

Kuninkaana Arthur puolustaa oikeutta ja vastustaa vahvemman valtaan perustuvaa mahtia. Hän perustaa Pyöreän pöydän ritarikunnan ja pyrkii tekemään valtakunnastaan rauhan ja onnen tyyssijan. Mutta vanhaa valtaa kannattavat petolliset viholliset uhkaavat alati hänen järjestystään, ja hänen mieltään painaa myös hänen rakkaan kuningattarensa Gueneverin ja parhaan ystävänsä Sir Lancelotin kielletty suhde.

T. H. Whiten Muinainen ja tuleva kuningas on omaperäisin kuningas Arthurista kirjoitettu romaani. Teos sisältää niin hulvatonta huumoria, ajatuksia herättävää pohdiskelua kuin vakavaa surumielisyyttäkin. Ilmestyessään romaani nousi Bestseller-listoille, ja nykyään sitä pidetään yhtenä fantasiakirjallisuuden arvostetuimmista klassikoista. Teos sisältää myös postuumisti julkaistun Merlynin kirjan.

Nyckelord: Fantasia, yhteiskunta, keskiaika, kohtaaminen, tuntemattomat, kasvu, pojat, opetus, hyvän ja pahan välinen taistelu, magia, muodonvaihdos, kuninkaat, velhot, Englanti, fantasiakirjallisuus, seikkailukirjallisuus, romaanit, kaunokirjallisuus, englanninkielinen kirjallisuus, käännökset

Författare
Utgivare
Vaskikirjat
Utgivningsår
2018
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
752 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789525722420
Tryckt ISBN
978-952-5722-41-3

Vi rekommenderar också