Logga in

Gothóni, Raili (toim.)

Pakolaisuudesta kotiin

Gothóni, Raili (toim.) - Pakolaisuudesta kotiin, e-bok

25,70€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789524959209

Maailman kriisialueiden jatkuva sotatila on pakottanut miljoonat ihmiset pakenemaan kodeistaan kohti turvallisempia oloja. Samaan aikaan vastaanottavia maita piinaavat talousongelmat ja työttömyys sekä lisääntyvien terrori-iskujen pelko. Pakolaisuuteen liittyy hyvin monimutkaisia taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia kysymyksiä. Asiasta joudutaan muodostamaan näkemyksiä hajanaisten tietojen pohjalta niin yhteiskunnallisella tasolla kuin yksittäisten ihmisten keskuudessakin. Tiedon puute on omiaan ruokkimaan ennakkoluuloja, väärinkäsityksiä ja vihapuhetta.

Pakolaisuudesta kotiin kokoaa yhteen pakolaisuuskysymyksen eri näkökulmia. Siinä perehdytään pakolaisuuden vaiheisiin syntyprosessista aina paikan löytymiseen uudesta kotimaasta. Erityishuomio kiinnittyy kotouttamiseen: sen onnistuminen hyödyttää sekä ihmistä itseään että vastaanottavaa maata. Teoksessa äänen saavat paitsi auttajat myös pakolaiset itse tarinoidensa kautta. Se toimii käsikirjana pakolaisten parissa toimiville työntekijöille ja järjestöille mutta antaa ajattelemisen aiheita jokaiselle yhteiskunnan muutosvoimista kiinnostuneelle kansalaiselle. Kirjoittajat ovat tutkijoita ja käytännön pakolaistyön ammattilaisia, ja teos soveltuu hyvin myös oppikirjaksi.

Nyckelord: pakolaiset, pakolaisuus, kotoutuminen, maahanmuutto, avustusjärjestöt, kansalaisyhteiskunta, pakolaistyö, kunnat, maastamuutto, muuttoliike, turvapaikanhakijat, maahanmuuttajat, turvapaikkaoikeus, pakolaispolitiikka, ulkomaalaispolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, turvapaikkapolitiikka

Författare
 
Utgivare
 
Utgivare
Gaudeamus
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
275 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789524959209

Liknande e-böcker