Logga in

Pajunen, Mika S.

Kuolleenmeren kirjakääröt: Kriittinen suomennosvalikoima

Pajunen, Mika S. - Kuolleenmeren kirjakääröt: Kriittinen suomennosvalikoima, e-bok

27,75€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 9789524958622

Kuolleenmeren kirjakääröt: Kriittinen suomennosvalikoima on edustava kokoelma ajanlaskun alun tienoilla Qumranissa Kuolleenmeren luoteiskulmalla asuneen juutalaisyhteisön kirjoituksia. Nämä 1940-1950-luvuilla löytyneet kirjakääröt sisältävät sekä qumranilaisten omia tekstejä että heidän kopioimiaan versioita Vanhaan testamenttiin kuuluvista kirjoista ja tarinoista. Säilyneet kirjoitukset valaisevat tämän juutalaisten pääsuuntauksista poikenneen liikkeen uskonnollisia käsityksiä sekä yhteisöelämää sääntöineen ja rituaaleineen. Suomennosten yhteydessä kerrotaan myös käsikirjoitusten löytöhistoriasta ja ajoituksesta sekä sisällöstä ja tulkinnasta.

Kuolleenmeren kirjakääröt on tarkoitettu tutkijoiden, asiantuntijoiden ja muiden aiheesta tarkemmin kiinnostuneiden käyttöön. Se on laajennettu versio samojen tekijöiden toimittamasta teoksesta Kuolleenmeren kadonnut kansa: Qumranin kirjoituksia (Gaudeamus, 2015).

Nyckelord: Qumranin kirjoitukset, juutalaisuus, essealaiset, gnostilaisuus, uskontohistoria, tutkimushistoria, kommentaarit, uskonnolliset yhteisöt, kriittiset editiot, käsikirjoitukset, Kuollutmeri

Utgivare
 
Utgivare
Gaudeamus
Utgivningsår
2017
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Gaudeamus
Sidantal
498 sidor
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (PDF)
9789524958622

Liknande e-böcker