Logga in

Huovinen, Pentti

Influenssa: Pandemiaviruksen päiväkirja

Huovinen, Pentti - Influenssa: Pandemiaviruksen päiväkirja, e-bok

19,10€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523601437

Mikä influenssavirus on? Kuinka se lisääntyy ja tarttuu? Entä miten influenssa ja flunssa eroavat toisistaan?

Kirjassa kerrotaan influessaviruksesta ja sen aiheuttamista taudeista. Kirjassa käydään läpi viimeisimmän uhkaavan pandemian, sikainfluenssan, vaiheet vuonna 2009. Lisäksi kerrotaan myös lääkkeistä ja rokotteista, joilla influenssapandemian leviämistä pyritään estämään.

Influenssa on jo vuosituhansien ajan levinnyt maailmassa pandemioina. Ennen sikainfluenssaa edellisestä pandemiasta oli ehtinyt kulua yli 40 vuotta. Sikainfluenssa oli tyypillinen uusi pandemiavirus, sekoitus ihmisen, sikojen ja lintujen influenssaviruksia. Viruksen luonteen ja rakenteen huomioon ottaen, ihmiskunta pääsi tällä kertaa vähällä.

Vuonna 2011 ilmestyneessä kirjassa käydään läpi mm. kausi-influenssaan ja pandemiaan liittyvät riskit, leviämisreitit sekä lääkkeiden ja rokotteiden merkitys. Sikainfluenssan eteneminen käydään läpi kronologisesti ottaen huomioon niin globaalit kuin Suomenkin tapahtumat.

Kirjan tavoite on vastata lukijan tiedontarpeeseen faktoilla ja sen tärkeimmät yksityiskohdat on koottu selkeiksi tietoiskuiksi. Kirjan tavoitteena on olla perusteos kaikille terveydestään kiinnostuneille sekä elinkeinoelämää ja muuttuvaa ympäristöämme seuraaville.

Författare
 
Utgivare
Kustannus Oy Duodecim
Utgivningsår
2020
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523601437

Liknande e-böcker