Logga in

Veera, Vähämaa

Muistoroiston jäljillä

Veera, Vähämaa - Muistoroiston jäljillä, e-bok

16,50€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523561069

Mitä tapahtuu, kun mursu ja rotta perustavat yhdessä etsivätoimiston ja alkavat jäljittää mummojen kadonneita muistoja?
Muistoroiston jäljillä on 6-10-vuotiaille suunnattu arvoitusdekkari, jossa hurtti huumori yhdistyy vetävään tarinaan ja kiehtoviin kuviin. Jännittävän juonen taustalla kirja käsittelee ennakkoluuloja ja erilaisuutta, kodin jättämistä ja yksinäisyyttä. Teos on ensimmäinen osa Etsivätoimisto Muro -sarjaa.

Mursu-vaari on eläkkeelle jäänyt yksinäinen merikarhu, joka viettää hiljaiseloa puutalokodissaan. Eräänä iltapäivänä mursu herää torkuiltaan omituiseen ääneen. Aistit valppaina hän lähtee tutkimaan asuntoaan ja löytää ruokakaapistaan kutsumattoman vieraan, hämmentävän suuren rotan. Maailman toiselta laidalta tullut rehvakas jyrsijä tekee mursulle ehdotuksen, johon on helppo vastata: ”Ei missään tapauksessa!”

Kaikki muuttuu, kun Mursu-vaarin vanhan ystävän Allin muistolipas katoaa. Jos lipasta ei löydetä, Allin pitää muuttaa vanhainkotiin asumaan. Mursun on pakko auttaa ystäväänsä ja suostua rotan ehdotukseen. Niin alkaa jännittävä seikkailu: muistoroiston metsästys.

Kiehtova mysteeri johdattaa etsivät vanhan vankilan kallioisille kukkuloille, Turun Portsan mukulakivikaduille ja liejuisiin viemärikäytäviin. Kun roistoa etsitään, kaikki ovat epäiltyjä, jopa ne, jotka luulee tuntevansa.

Veera Vähämaa (s.1984) on sanataideohjaaja ja yhteisötaiteilija, joka toimii koulutaiteilijana kahdella turkulaisella alakoululla. Hän viljelee tarinoita ja runoja niin sairaaloissa, palvelutaloissa kuin päiväkodeissakin. Kahden pienen poikaviikarin äiti uskoo ikuisesti leikin ja lapsuuden ihmeelliseen taikaan. Muistoroiston jäljillä on hänen esikoislastenkirjansa.

Keanne van de Kreeke on Suomessa asuva hollantilainen kuvittaja. Hän on kuvittanut lastenkirjoja yli kymmenen vuotta sekä oppimateriaaleja, ja on lisäksi ollut mukana monissa yhteisöllisissä projekteissa mm. päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa.

Författare
 
Utgivare
Myllylahti Oy
Utgivningsår
2020
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Etsivätoimisto Muro 1
Sidantal
51 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523561069
Tryckt ISBN
9789523560857

Vi rekommenderar också