Logga in

Kantola, Johanna

Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia: Talouskriisistä tasa-arvon kriiseihin

Kantola, Johanna - Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia: Talouskriisistä tasa-arvon kriiseihin, e-bok

22,85€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523456099

Miten talouskriisi vaikuttaa tasa-arvoon? Muuttuuko tasa-arvo-oikeus, kun politiikka muuttuu? Ketkä ovat nykyajan feministisiä toimijoita? Jakaako vanhuus ihmiset voittajiin ja häviäjiin? Tasa-arvolla on nykypolitiikassa tärkeä symbolinen merkitys, mutta vaikuttaako siihen mitenkään, ketkä hallituksessa istuvat?

Tasa-arvolla on takanaan myrskyisä vuosikymmen. Sitä ovat ravistelleet muun muassa konservatismin ja oikeistopopulismin nousu sekä muutokset työmarkkinoilla ja hoivan alalla. Rasismi ja sukupuolen moninaisuus ovat monimutkaistaneet tasa-arvopolitiikkaa. Tasa-arvo koskettaa jokaista, ja sitä pidetään tärkeänä asiana, mutta moni siihen liittyvä kysymys on yhä ratkaisematta.

Tasa-arvopolitiikan suunnanmuutoksia tarjoaa kattavan ja asiantuntevan katsauksen nykyiseen tasa-arvopolitiikkaan arvioimalla sen saavutuksia, pysyvyyttä ja muutoksia. Erityisesti teos pureutuu suomalaisen tasa-arvopolitiikan uusiin tuuliin, sokeisiin pisteisiin ja haasteisiin. Samalla se opastaa lukijansa kriittisen tasa-arvolukutaidon äärelle.

Nyckelord: tasa-arvo, tasa-arvopolitiikka, yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet, sukupuoli, vähemmistöt, monikulttuurisuus, talous, taloudelliset kriisit, työelämä, politiikka

Utgivare
 
 
Utgivare
Gaudeamus
Utgivningsår
2020
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
328 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523456099

Liknande e-böcker