Logga in

Pesonen, Heikki

Uskonto ja maailmanpolitiikka

Pesonen, Heikki - Uskonto ja maailmanpolitiikka, e-bok

23,85€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523455702

Uskonto on yhteiskunnallisesti ja poliittisesti merkittävä tekijä kaikkialla maailmassa, ja maailmanpolitiikkaa onkin mahdotonta ymmärtää huomioimatta uskontojen roolia. Uskonto pysyttelee suurten tapahtumien ytimessä, vaikka globalisaation, poliittisen liberalismin sekä teknologian kehityksen ennustettiin jo aikaa sitten sysäävän sen pelkäksi yksityisasiaksi.

Uskonto ja maailmanpolitiikka tarkastelee, miten uskonto vaikuttaa kansallisen politiikan kautta kansainvälisten suhteiden muotoutumiseen ja valtioiden tapoihin harjoittaa ulkopolitiikkaa. Samalla se osoittaa, että uskonnollis-poliittista ääriajattelua esiintyy kaikissa uskontoperinteissä.

Teoksessa liikutaan ympäri maailman ja selvitetään ajankohtaisten tapahtumien uskonnollisia ulottuvuuksia Balkanilta Brasiliaan ja Saudi-Arabiasta Sudaniin. Esimerkiksi kun Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit ottavat mittaa toisistaan, vastakkain ovat paitsi maailman suurimpien ydinasevaltojen johtajat myös kahden kristillis-konservatiivisia arvoja puolustavan kansakunnan keulakuvat.

Nyckelord: kansainvälinen politiikka, uskonnot, uskonto, politiikka, globalisaatio, ulkopolitiikka, uskonnolliset liikkeet, kriisit, konfliktit, fundamentalismi

Författare
Utgivare
 
 
Utgivare
Gaudeamus
Utgivningsår
2019
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
365 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523455702

Liknande e-böcker