Logga in

Häyry, Matti

Oikeudenmukaisuuden ongelma

Häyry, Matti - Oikeudenmukaisuuden ongelma, e-bok

25,70€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523455252

Kun keskustellaan taloudellisesta eriarvoisuudesta, maahanmuutosta tai yhdenvertaisuudesta, vedotaan perusteluissa usein oikeudenmukaisuuteen. Sen tarpeesta on helppo olla yhtä mieltä. Ihmiset eivät kuitenkaan aina ajattele samalla tavoin siitä, mikä on oikeudenmukaista.

Oikeudenmukaisuuden ongelma selvittää eri tieteenalojen näkökulmista, millä tavoin erilaiset oletukset ihmisluonnosta, arvoista ja yhteiskunnasta määrittävät käsityksiä oikeudenmukaisuudesta.

Teoksessa kotimaiset tieteen kärkinimet tarkastelevat muun muassa sosiaalipolitiikkaan, työelämään ja kansainvälisiin suhteisiin liittyviä kysymyksiä sekä pohtivat, miksi liberaalidemokratia on kriisissä ja miten Suomen sisällissotaa on saanut jälkikäteen muistella. Lisäksi käydään läpi oikeudenmukaisuusajattelun historiaa ja avataan sitä, mitä kaikkea oikeudenmukaisuus voi tarkoittaa.

Nyckelord: oikeudenmukaisuus, teoriat, puolueettomuus, tasa-arvo, yhteiskuntafilosofia, yhteiskunta, yhteiskuntateoriat, hyvinvointi, moraali, etiikka, Rawls, John, yhdenvertaisuus, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka, arvot, epäoikeudenmukaisuus, vastuu, ryhmät, ryhmäidentiteetti, monikulttuurisuus, vammaisuus, koulutus, nuoret, syrjäytyminen, punaiset (kansalaissota), eliitit, porvaristo, yksilö, työelämä, talous, hyvinvointivaltio, muutos, kokemukset, kansallisvaltio, kansainvälisyys, liberalismi, maanpuolustus, poliittinen filosofia, käsitteet, antiikin filosofia, varhaiskristillisyys, lainoppi

Författare
 
Utgivare
 
 
Utgivare
Gaudeamus
Utgivningsår
2018
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
343 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523455252

Liknande e-böcker