Logga in

Gebhardt, Miriam

Ja sitten tulivat sotilaat: Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä

Gebhardt, Miriam - Ja sitten tulivat sotilaat: Saksalaisnaisten kohtalo toisen maailmansodan voittajien käsissä, e-bok

19,25€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523123199

Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä lukemattomille naisille.

Arviolta miljoona naista ja tyttöä - sekä suuri määrä miehiä - joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.

Vastoin yleistä käsitystä raiskaajia eivät suinkaan olleet vain neuvostosotilaat, vaan myös suuri joukko amerikkalaisia, englantilaisia ja ranskalaisia sotilaita katsoi oikeudekseen käyttää hyväkseen voitetun kansan naisia.

Laajaan tutkimustyöhön perustuva teos käsittelee toisen maailmansodan viimeisten päivien ja Saksan miehi-tyksen päättymisen välistä ajanjaksoa vuosina 1945-1955. Historioitsija Miriam Gebhart on kerännyt kirjaansa varten aineistoa mm. poliisin, kirkon ja sairaaloiden arkistoista sekä uhrien henkilökohtaisista päiväkirjoista. Tuloksena on järkyttävä kuvaus sodanjälkeisen vuosikymmenen aikana laajasti harjoitetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä siitä välinpitämättömästä kohtelusta, jota raiskauksen uhrit saivat myöhemmin osakseen niin lääkäreiltä, sosiaalityöntekijöiltä kuin oikeusistuimiltakin.

Gebhartin kirja nostaa päivänvaloon epämiellyttävän totuuden liittoutuneiden sotilaiden käytöksestä sodanjälkeisessä Saksassa. Se on myös merkittävä puheenvuoro keskustelussa nykypäivän konflikteissakin aseena käytettävästä seksuaalisesta väkivallasta.

Nyckelord: seksuaalirikokset, miehityshallinto, väkivalta, sotilaat, uhrit, naiset, saksalaiset, raiskaus, sota-aika, sodanjälkeinen aika, toinen maailmansota, historia

Författare
Översättare
Utgivare
Minerva Kustannus
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Personhistoria
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523123199

Liknande e-böcker