Logga in

Tala, Henrik

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat: Ranskan apu Suomelle 1939-1940

Tala, Henrik - Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat: Ranskan apu Suomelle 1939-1940, e-bok

19,25€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523120822

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tosiasiassa Suomen selviytymisen ratkaisi ulkomailta, erityisesti Ranskasta ja Britanniasta saatu poliittinen tuki. Henrik Tala osoittaa vastaansanomattomasti käsityksen Suomen yksinäisestä taistelusta myytiksi.

Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Edouard Daladier. Ranskalla oli talvisodan aikana vakava aikomus pelastaa Suomi Neuvostoliiton miehitykseltä. Ranska lähetti Suomelle aseita, taistelukoneita ja sotamateriaaleja, ja oli vähällä ehtiä toimittaa Suomeen aseellisia joukko-osastojakin ennen kuin rauha solmittiin. Suomen tekemä rauha johti Ranskassa peräti hallituksen eroon, sillä pääministerin katsottiin epäonnistuneen Suomen auttamisessa.

Ranskan hallitus tuli kuitenkin auttaneeksi Suomea ratkaisevasti: sen poliittiset ja sotilaalliset avuntarjoukset ja -lupaukset saivat Stalinin tarjoamaan rauhaa Suomelle tilanteessa, jossa Suomen armeija oli luhistumisen partaalla ja maan miehittäminen Neuvostoliiton ulottuvilla. Tästä Stalinin rauhanpäätöksestä ja sen taustoista Talvisodan ranskalaiset ratkaisijat esittää ensimmäisenä suomenkielisenä kirjana perusteellisen kuvauksen.

Nyckelord: talvisota, sotilaallinen apu, kansainvälinen yhteistyö, toinen maailmansota, Ranska, Suomi

Författare
Utgivare
Minerva Kustannus
Utgivningsår
2014
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523120822

Liknande e-böcker