Logga in

Marshall, Tim

Jaettu maapallo: Rajalinjoja, jotka kertovat miksi elämme muurien aikaa

Marshall, Tim - Jaettu maapallo: Rajalinjoja, jotka kertovat miksi elämme muurien aikaa, e-bok

27,00€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523005921

Raha, rotu, uskonto ja politiikka jakavat ihmiskuntaa. Euroopan rajoille on pian noussut yhtä paljon aitoja ja muureja kuin kylmän sodan aikana. Liberaali demokratiamme on uhattuna, kun ääripolitiikka ja rajojen vahvistaminen kohtaavat räjähdysherkän siirtolaiskysymyksen.

Kaikkialla maailmassa pelko ja epäluulo nostattavat uusia jakolinjoja sekä maastoon että ihmisten mieliin. Miten Kiinan politiikkaa vahvistaa palomuuri, joka pysäyttää tietoliikenteen maan rajoille? Miksi presidentti Trumpin vaatimus muurista Meksikon rajalle on vain toistoa Yhdysvaltojen historiasta? Puretaanko Israelin ja Palestiinan välistä teräsaitaa koskaan?

Kun vedetään raja tai rakennetaan muuri, syntyy politiikkaa. Nykyhetken päätökset piirtävät rajalinjat ihmiskunnan tulevaisuudelle.

Brittiläinen Tim Marshall on kansainvälisen politiikan asiantuntija, jolla on yli 30 vuoden kokemus toimittajan työstä myös kriisialueilta. Hänen edellinen teoksensa Maantieteen vangit on ollut myynti- ja arvostelumenestys.

Nyckelord: rajalinjat, jakolinjat, uskonto, Iso-Britannia, Brexit, Afrikka, Berliinin muuri, Yhdysvallat, Intian niemimaa, Kiina, kansainvälinen politiikka, rajat, historiantutkimus, historia, maailmanpolitiikka, politiikka, geopolitiikka, kartat, Trump, muurit, maantiede, historia, Tim Marshall, islamin pelko

Författare
Översättare
Utgivare
Atena Kustannus Oy
Utgivningsår
2019
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
306 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523005921

Liknande e-böcker