Logga in

Kaihovaara, Riikka

Villi ihminen ja muita luontokappaleita

Kaihovaara, Riikka - Villi ihminen ja muita luontokappaleita, e-bok

26,00€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523005709

"Ovatko kansallispuistot luonnon museoita, jotka esittelevät täydellisen maiseman? Voiko entinen kaatopaikka olla luontokohde? Mitä suhteemme luontoon kertoo meistä itsestämme?

Villi ihminen on vimmainen tutkimusretki luontosuhteemme hetteikköön. Yritämme epätoivoisesti hallita villiä luontoa ja sen kaaosta, ja samalla kavahdamme omaa epätäydellisyyttämme. Villiys hiipii kuitenkin puunatuimpaankin puutarhaan, kesytetyimmänkin ihmisen mieleen.
Tarkkanäköiset esseet karttavat luontoromantiikan kliseitä ja kurkistavat myös ihmisluonnon varjoisammalle puolelle. Villi ihminen puhkoo reikiä muuriin, jonka olemme pystyttäneet luonnon ja ihmisen väliin. Kun hyväksymme villin luonnon itsessämme, voimme hyväksyä sen myös ympärillämme.

Riikka Kaihovaara on helsinkiläinen dokumentaristi ja toimittaja, joka haaveilee omavaraisuudesta ja tuntee joskus vieraantuneensa sivilisaatiosta. Villi ihminen on hänen ensimmäinen kaunokirjallinen teoksensa.

Nyckelord: ekologia, Riikka Kaihovaara, esikoisteokset, luonto, villi luonto, julma luonto, luontosuhde, luonnonsuojelu, ihminen, ympäristöfilosofia, ympäristöpolitiikka, esseet, kansallispuistot

Författare
Utgivare
Atena Kustannus Oy
Utgivningsår
2019
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
224 sidor
Kategori
Språk
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523005709

Liknande e-böcker