Logga in

Helve-Sibaja, Liisa

Hausfrau. Kotona Sveitsissä

Helve-Sibaja, Liisa - Hausfrau. Kotona Sveitsissä, e-bok

22,50€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523001442

Hausfrau vie perjantaisin siistin sanomalehtipinon tienvarteen odottamaan. Suomalaissyntyinen Hausfrau ei ole vielä niin sveitsiläinen, että silittäisi lehdet tiiviiksi nipuksi. Pitävä solmu kuitenkin onnistuu yläkerran naapurin tapaan.
Kotiäidin arki on työtä täynnä: viikkoa rytmittävät pyykkipäivä, ostospäivä, toripäivä, piiraspäivä… Lounaan on oltava koulupäivinä minuutilleen valmis, kun tytär tulee syömään. Kotona häärivää, korkeakoulutettua Hausfrauta ei kotikylässä kummastella – ainoastaan hän itse miettii, miten tässä kävi näin.

Viitisentoista vuotta Sveitsissä on kunnioitettava aika. Siinä ajassa oppii elämään sveitsiläisen kellon tarkkuudella, mutta Hausfrau kertoo muustakin: muualta tullut muistaa aina kotimaansa eikä opi pyytämään piirasta leipomosta juuri oikealla nuotilla.

Huumorilla ja avoimuudella maustetussa fonduepadassa kuplivat patikkaretket Alpeilla ja markkinoiden viininmaistajaiset mutta myös ulkopuolisuuden ja huonommuuden poreet. Ikinä koti ei ole riittävän siisti tai sveitsinsaksa soi täysin puhtaasti, kunnes eräänä päivänä Hausfrau huomaa neuvovansa brittityttöä uimahallin allaskäytännöistä – olevansa sveitsiläistä sveitsiläisempi.

Nyckelord: yhteiskuntakuvaus, maahanmuuttajat, suomalaiset, kulttuurierot, sveitsiläiset, tapakulttuuri, sähkökirjat

Författare
Utgivare
Atena Kustannus Oy
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
220 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523001442

Vi rekommenderar också