Logga in

Ilola, Vuokko

Usko, toivo ja raskaus: vanhoillislestadiolaista perhe-elämää

Ilola, Vuokko - Usko, toivo ja raskaus: vanhoillislestadiolaista perhe-elämää, e-bok

23,50€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789523000780

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä suurperhe on ihanne ja ehkäisy tabu. Jokaisen lestadiolaisen avioparin tulee olla valmis ottamaan vastaan niin monta lasta kuin Luoja suo. Hengellinen opetus lupaa, että Jumala antaa voimaa lapsikatraan kanssa.

Hääpäivänään moni nainen unelmoi pullantuoksuisesta äitiydestä ja näkee tulevaisuuden onnellisena satuna. Heille tarjoillaan tarinoita vanhoillislestadiolaisista vanhemmista, jotka opiskelujen ja töiden ohella kasvattavat helposti yli kymmenpäisen perheensä.

Kiiltokuvalla on kuitenkin kääntöpuolensa, josta liike vaikenee. Kaikki vanhoillislestadiolaiset perheet eivät voi hyvin, ja osa voi todella huonosti. Ulospäin onnellinen suurperheen äiti saattaa epätoivoissaan rukoilla keskenmenoa.

Usko, toivo ja raskaus näyttää herätysliikkeen nurjan puolen, rankat ja ahdistavat elämänkohtalot, jotka pohjautuvat usein ehkäisykieltoon ja ahtaaseen seksuaalioppiin. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin liikkeen pahoinvoivat jäsenet, jotka eivät voi kertoa tunteistaan ja kokemuksistaan yhteisön sisällä.

Nyckelord: lestadiolaisuus, perhe-elämä, uskonnolliset yhteisöt, lapsuus, suurperheet, kokemukset, jaksaminen, ahdistus, uupumus, äitiys, isyys, raskaus, raskauden ehkäisy, seksuaalisuus, seurustelu, sähkökirjat

Författare
 
Utgivare
Atena Kustannus Oy
Utgivningsår
2014
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
300 sidor
Kategori
Religioner
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789523000780

Liknande e-böcker