Logga in

Puro, Pirjo-Riitta

Sanomalehdet koulutiellä: 50 vuotta sanomalehtien ja koulujen yhteistyötä

Puro, Pirjo-Riitta - Sanomalehdet koulutiellä: 50 vuotta sanomalehtien ja koulujen yhteistyötä, e-bok

14,00€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789522863454

Sanomalehdet koulutiellä kertoo sanomalehtien ja koulujen yhteistyöstä viidenkymmenen vuoden ajalta. Yhtäjaksoinen toiminta alkoi vuonna 1964 Sanomalehtien Liiton järjestämällä opettajien lehdistökurssilla. Alkuvaiheessa sanomalehdet kuuluivat historian ja yhteiskuntaopin opetukseen ja siirtyivät vähitellen myös äidinkielen, kuvaamataidon ja luokanopettajien työkaluiksi. Yhteistyöstä kehittyi monipuolinen ja laaja toiminta, joka kuvasti oman aikansa kouluja, opetussuunnitelmia, oppiaineiden tarpeita. Viidenkymmenen vuoden aikana oppiainerajat ylittävässä opetuksessa siirryttiin joukkotiedotuskasvatuksesta viestintäkasvatuksen kautta mediakasvatukseen. Kirja kertoo myös oppiaineiden historiasta sekä siitä, miten opetussuunnitelmat ja sanomalehtien asema kouluissa on muuttunut vuosien aikana.
Sanomalehdet koulutiellä tarkastelee sanomalehtien ja koulujen välistä yhteistyötä nimenomaan lehtien näkökulmasta: minkälaista toimintaa on ollut Sanomalehtien Liitolla, miten sanomalehdet ovat vastanneet koulujen tarpeisiin ja millaista yhteistyötä on ollut opetushallinnon kanssa.
Se kertoo myös uranuurtajaopettajista, jotka uskoivat sanomalehtien merkitykseen opetuksen tukena, ja sinnikkäistä lehti-ihmisistä, jotka uskoivat kouluyhteistyön kasvattavan uusia lukijoita ja aktiivisia kansalaisia.

Författare
Utgivare
Books on Demand
Utgivningsår
2014
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
288 sidor
Kategori
Fostran, undervisning
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789522863454
Tryckt ISBN
9789522868992

Liknande e-böcker