Logga in

Hurtig, Johanna

Maijan tarina: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana

Hurtig, Johanna - Maijan tarina: lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana, e-bok

19,10€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789522473820

Vanhoillislestadiolaisen Maijan lapsuus särkyi jo varhain, kun hän joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Siitä alkanutta traumaattista tapahtumasarjaa pahensi perheessä ja lähiympäristössä vaikuttanut vaikenemisen kulttuuri, joka mahdollisti hyväksikäytön jatkumisen. Tässä kirjassa Maija kertoo lapsena koetusta seksuaalisesta väkivallasta sekä sen torjumisesta, unohtamisesta ja palautumisesta mieleen aikuisena. Yritykset purkaa lapsuuden tapahtumia oman lähipiirin ja uskonyhteisön kanssa johtivat uudenlaisiin vaikeuksiin.

Maijan lisäksi teoksessa kirjoittavat eri alojen asiantuntijat. Heidän teksteissään tarkastellaan traumatisoitumisen ja toipumisen prosessia, uskonnollisen yhteisön ja väkivallan kytköksiä, uskon ja moraalin välistä yhteyttä sekä hyväksikäytöstä puhumista ja siitä vaikenemista. Kokonaisuutena teos on vahva yhteiskunnallinen puheenvuoro mutta myös kertomus uskosta, rohkeudesta ja selviytymisestä.

Nyckelord: seksuaalirikokset, uskonnolliset yhteisöt, seksuaalinen hyväksikäyttö, lapset, sukupuolinen häirintä, uhrit, kokemukset, traumatisoituminen, muistot, muistaminen, sukupuolimoraali, lestadiolaisuus, vallankäyttö, kristillinen etiikka, anteeksianto, torjunta

Utgivare
 
Utgivare
Kirjapaja
Utgivningsår
2012
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Fostran, undervisning
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789522473820

Liknande e-böcker