Logga in

Telkänranta, Helena

Millaista on olla eläin?

Telkänranta, Helena - Millaista on olla eläin?, e-bok

7,70€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789522226778

Osaako koira hävetä tekosiaan? Miksi rotat nauravat? Kuinka kauas ulottuu norsun muisti? Eläinten kognition eli mielen toiminnan tutkimus on edistynyt viime aikoina nopeasti. Tämä teos on eläinten ystävälle uusimman tiedon aitiopaikka. Se kertoo, millä eläimillä on kyky kokea tunteita, miksi yksinkertaisetkin otukset oppivat monimutkaisia asioita ja millaisia meille tuntemattomia aisteja eläimillä on.

Kirjan tosielämän tapaukset antavat käytännön vinkkejä muun muassa kissojen ja koirien käyttäytymisen ymmärtämiseen. Villieläinten elämästä selviää esimerkiksi, mitä karhut, korpit ja miekkavalaat pystyvät oivaltamaan ja miksi leikkiminen on luonnossa yleisempää kuin moni tietää. Kirjan yllättäjiä ovat myös oppivaiset kalat ja työvälineitä valmistavat papukaijat.

Millaista on olla eläin? antaa eläinten kokemusmaailmasta ajantasaisen kokonaiskuvan. Teos on kiehtovaa, kaunista ja tärkeää luettavaa jokaiselle.

Helena Telkänranta on eläinten käyttäytymisen ja kognition tutkija Helsingin yliopistosta. Hänet tunnetaan myös palkittuna tiedetoimittajana ja tietokirjailijana sekä eläintiedettä kehitysyhteistyöhönyhdistävän Elephant Experts -järjestön perustajana

Nyckelord: eläimet, käyttäytyminen, aistit, tunteet, oppimiskyky, älykkyys, sosiaalisuus, vaistot, oppiminen, tietoisuus, etologia, kognitio

Författare
Utgivare
SKS Kirjat
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
293 sidor
Kategori
Naturvetenskaper
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789522226778

Liknande e-böcker