Logga in

Rintala, Heli

Liian ihmeellinen maailma? – Asperger-ihmiset kertovat

Rintala, Heli - Liian ihmeellinen maailma? – Asperger-ihmiset kertovat, e-bok

17,55€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789522027771

Aspergerin oireyhtymä on häiriö, sairaus ja vamma, josta kärsitään ja joka aiheuttaa monenlaisia vaikeuksia. Näin määrittelevät tutkijat, lääkärit ja kasvattajat.

Tässä teoksessa puhuvat Asperger-ihmiset eli autismin kirjon häiriötasolle 1–2 diagnosoidut itse: alakouluikäiset, teinit, opiskelijat ja jo työelämässä olevat. Kokevatko he olevansa vammaisia ja kärsivänsä?

Millaista on, kun puheensorina sekoittaa ajatukset, ja valo tuntuu räjäyttävän aivot pellolle? Kun tarkoituksettomat lausahdukset ja valkoiset valheet eivät käy järkeen? Kun tiedonjano on loppumaton, mutta koulunkäynti mahdotonta?

Miltä näyttää maailma, jossa matematiikka tai musiikki on värillistä, tai jossa oma harrastus tarjoaa päättymätöntä iloa ja tyydytystä? Millaista on, kun ajatukset purkautuvat tarinoiksi ja runoiksi, kuviksi, sävellyksiksi, elokuviksi, peleiksi? Millaista on elää maailmassa, jossa monimutkaisten matemaattisten yhtälöiden ymmärtämiseen menee sekunnin sadasosa, mutta kanssaihmisten käytöstä ei tajua koskaan?

Haastatteluihin pohjautuvien kertomusten lisäksi kirjassa on myös vanhempien tarinoita elämästä erityislaatuisten Asperger-lasten kanssa. Faktaosioissa tarjoillaan muun muassa perustietoa oireyhtymästä, terapioista, liitännäisoireista, koulu- ja opiskelumahdollisuuksista sekä Kelan tuista.

Heli Rintala on pohjoissuomalainen toimittaja, joka on saanut tutustua Aspergerin oireyhtymään.

Nyckelord: Asperger, Aspergerin oireyhtymä, autismikirjon häiriöt, lapsuus, nuoruus, aikuisuus, arki, kuntoutus, potilaat, kokemukset

Författare
Utgivare
Myllylahti Oy
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
176 sidor
Kategori
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789522027771
Tryckt ISBN
978-952-202-753-5

Liknande e-böcker