Logga in

Linjakumpu, Aini

Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot

Linjakumpu, Aini - Vanhoillislestadiolaisuuden taloudelliset verkostot, e-bok

24,85€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789517686686

Taloudellinen toiminta vanhoillislestadiolaisuuden piirissä on ihmisiä paljon puhuttava asia, josta ei kuitenkaan tiedetä juuri mitään. Lestadiolaiset tunnetaan yleensä ahkerina ja yritteliäinä ihmisinä, jotka toimivat erityisesti rakentamisen alueella. Aihepiiri on herkkä, koska lestadiolaisten keskinäisen tiiviin verkostoitumisen nähdään aiheuttavan ongelmia ja mahdollisesti jopa vääristymiä yritystoiminnan suhteen.

Kirja on ensimmäinen tutkimus vanhoillislestadiolaisten taloudellisesta toiminnasta. Se pyrkii valaisemaan lestadiolaisyrittäjien menestyksen salaisuuksia. Kirjassa kerrotaan, millaista yrittäjyyttä liikkeen jäsenten piirissä harjoitetaan, millaista yhteistoimintaa talouden ympärille rakentuu ja miten lestadiolaisyrittäjät kohtaavat asiakkaita, työntekijöitä ja liikekumppaneitaan.

Kirjaa varten on kerätty tietoa yrityksistä ja yrittäjistä, haastateltu liikkeeseen kuuluvia ja kuulumattomia ihmisiä sekä analysoitu liikkeen omia julkaisuja yrittämiseen liittyen. Tutkimuksessa lestadiolaisten taloudellista toimintaa tulkitaan verkostonäkökulman avulla: millaisia taloudellisia verkostoja voidaan löytää ja miten ne ovat yhteydessä muihin lestadiolaisten verkostoihin. Tämä kytkeytyy siihen, miten verkostot edesauttavat yrittäjyyttä.

Nyckelord: verkostot, työmoraali, liiketoiminta, yritystoiminta, yritysetiikka, talous, uskonto, herätysliikkeet, yrittäjyys, lestadiolaisuus, kristillinen etiikka

Författare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2018
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
293 sidor
Kategori
Religioner
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789517686686

Liknande e-böcker