Logga in

Väliverronen, Esa

Julkinen tiede

Väliverronen, Esa - Julkinen tiede, e-bok

22,20€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789517686518

Mikä on avoimen tieteen paikka avoimessa yhteiskunnassa?

Kansalaisten kiinnostus tiedettä kohtaan on Suomessa poikkeuksellisen korkeaa. Tiede ja teknologia näkyvät yhä enemmän yhteiskunnassa, arjessa ja mediassa. Mitä tapahtuu, kun perinteisesti akateemisiin piireihin suljettu tutkimus tuodaan kaikkien saataville?

"Julkinen tiede" käsittelee tieteen roolia yhteiskunnassa ja kuvailee, kuinka tiede ja tutkijat esitetään mediassa ja populaarikulttuurissa. Teos rohkaisee tutkijoita osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja avaa tiedeviestinnän muuttuvia sääntöjä.

"Julkinen tiede" sopii niin tutkijoille, journalisteille kuin kelle tahansa tieteestä kiinnostuneelle. Sen tarkastelukohteina ovat monenlaiset ilmiöt sosiaalisen median tutkimusviestinnästä tiedebarometreihin ja tieteen kaupallistamishankkeista Breaking Bad -tv-sarjaan.

Esa Väliverronen on Helsingin yliopiston viestinnän professori.

Nyckelord: yhteiskunta, avoimuus, vuorovaikutus, julkisuus, tiedejournalismi, tutkimustieto, yhteiskunnalliset vaikutukset, tiedeviestintä, arviointi, kansalaistiede, sosiaalinen media, mediatutkimus, populaarikulttuuri, verkkojulkaiseminen, tieteensosiologia, tiede, tieteen popularisointi, asiantuntijuus, open access

Författare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2018
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
223 sidor
Kategori
Filosofi
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789517686518

Liknande e-böcker