Logga in

Lauerma, Hannu

Usko, toivo ja huijaus: Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin

Lauerma, Hannu - Usko, toivo ja huijaus: Rohkaisusta johdattelun kautta psykoterroriin, e-bok

16,90€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789516566385

Ketä tahansa voidaan huijata, pettää ja johdatella. Ihminen on manipuloitavissa, sillä luontainen taipumuksemme toiveajatteluun saa meidät kuvittelemaan, että olemme jostain syystä saaneet erityisen aseman suhteessa muuhun maailmaan.

Usko, toivo ja huijaus -kirjansa uudistetussa toisessa painoksessa ylilääkäri, psykoterapeutti ja dosentti Hannu Lauerma muistuttaa historian ja nykyajan todellisten ja hätkähdyttävien esimerkkien avulla järjen käyttämisen tärkeydestä. Ihmisten herkkäuskoisuutta ja toiveajattelua hyväksi käyttävää huuhaata ja huijaamista esiintyy niin vaihtoehtolääkinnän piirissä kuin uskonnollisissa lahkoissa ja kulteissakin.

Suggestioilmiöiden, kriminaalipsykiatrian, väkivaltarikollisuuden, psykopatian ja manipulaation asiantuntijana Lauerma kehottaa itse kutakin lakkaamasta uskomaan liikoja omasta kyvystään tavoittaa vaivatta asioiden ydin. Manipulaatiolta suojautumiseksi riittää, että käyttää järkeä ja luottaa siihen.

Perusteellinen, asiantunteva sekä värikäs teos käy läpi niin uskomushoidot, sensaatiouutiset, väkivaltaiset kultit kuin noitatohtoritkin. Sen avulla mielikuvituksesta, ihanteista ja haltioitumisesta saa enemmän kuin antautumalla johdateltavaksi ja manipuloitavaksi.

Usko, toivo ja huijaus tarjoaa materiaalia myös niille, jotka ovat huolestuneita omasta tai omaisensa liittymisestä ongelmallisesti valtaa käyttäviin yhteisöihin.

Författare
Utgivare
Kustannus Oy Duodecim
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789516566385

Liknande e-böcker