Logga in

Välimäki, Susanna

Muutoksen musiikki

Välimäki, Susanna - Muutoksen musiikki, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 9789514497322

Tiede ja taide ovat tapoja tutkia todellisuutta. Molemmat etsivät vastauksia siihen, mitä olemassaolo on ja miten elämää tulisi elää. Tiede perustuu käsitteelliseen järkeilyyn, taide nojaa kokemuksellisuuteen.

Muutoksen musiikki lähestyy musiikkia, elokuvaa ja teatteria filosofisina hankkeina, jotka sysäävät ajattelumme liikkeelle ja saavat meidät hahmottamaan maailmaa uudella tavalla. Tarkastelun kohteina ovat ihmisen luontosuhdetta sekä sukupuolista ja seksuaalista toiseutta käsittelevät 2000-luvun audiovisuaaliset teokset: elokuvat Elämän puu, Transamerica, Tunnit ja Uusi maailma, televisiosarja Angels in America sekä Kansallisteatterin teatteriesitys Tuntematon sotilas. Kirjassa opetellaan kuuntelemaan kulttuuria tarkasti ja toiveikkaasti mielensisäiseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen virittyen.

----

FT Susanna Välimäki on musiikkitieteen yliopistonlehtori Turun yliopistossa ja Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjat Subject Strategies in Music: A Psychoanalytic Approach to Musical Signification (2005) ja Miten sota soi? Sotaelokuva, ääni ja musiikki (2008). Välimäki harrastaa saaristolaiselämää ja kissoja.

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Juvenes verkkokirjakaupasta.
https://verkkokauppa.juvenes.fi/tuote/22609/muutoksen-musiikki

Nyckelord: filosofia, kulttuuri, yhteiskunta, musiikki, taide, elokuva, ilmaisu, teatteri, representaatio, homoseksuaalisuus, seksuaalisuus, sukupuolisuus, elämä, kuolema, ympäristö, luontosuhde, elokuvamusiikki, musiikkianalyysi, kulttuurintutkimus, sähkökirjat

Författare
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
339 sidor
Kategori
Filosofi
Format
E-bok
eISBN (PDF)
9789514497322

Liknande e-böcker