Logga in

Markku Ruotsila

Uskonnollinen vasemmisto yhdysvalloissa Historia, oppi ja politiikka

Markku Ruotsila - Uskonnollinen vasemmisto yhdysvalloissa
Historia, oppi ja politiikka, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 9789514493874

Barack Obaman aikakaudella Yhdysvaltain politiikkaan on tehnyt paluun pitkään vailla vaikutusvaltaa ollut uskonnollinen vasemmisto. Samalla on loppunut kristillisen oikeiston 1970-luvun lopulta jatkunut yksinpuhelu eikä politiikkaa hallitse enää vain kiistely moraalilainsäädännöstä, homoista ja aborteista. Näiden perinteisten kristillistä oikeistoa kiinnostaneiden teemojen rinnalle ovat näyttävästi palanneet uskonnollisen vasemmiston hankkeet yhteishyvän takaamisesta kollektiivisin keinoin, modernin hyvinvointivaltion vahvistamisesta, ympäristösuojelusta, rauhanaatteen edistämisestä ja vähemmistöjen oikeuksien puolustamisesta. Protestanttisella, katolilaisella ja juutalaisella vasemmistolla on itse asiassa pitkä historia Yhdysvalloissa ja tilillään enemmän konkreettisia saavutuksia kuin enemmän huomiota saaneella kristillisellä oikeistolla. Sen historia, oppi ja saavutukset uusimman ajan Yhdysvalloissa saavat tässä tutkimuksessa ensimmäisen kattavan suomenkielisen esityksensä.

Markku Ruotsila on Pohjois-Amerikan kirkkohistorian dosentti Helsingin yliopistossa ja Yhdysvaltain ja Ison-Britannian historian dosentti Tampereen yliopistossa. Hänen aikaisempiin tutkimuksiinsa kuuluvat Yhdysvaltain kristillinen oikeisto (Gaudeamus), John Spargo and American Socialism (Palgrave Macmillan) ja The Origins of Christian Anti-Internationalism (Georgetown University Press).

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Juvenes verkkokirjakaupasta (https://verkkokauppa.juvenes.fi/kategoria/1/kirjat-ja-julkaisut)

Nyckelord: Politiikka, Historia, Yhteiskunta, sisäpolitiikka, historia, vasemmistolaisuus, uskonto, uskonnot, kristinusko, uskonnollisuus, uusvasemmisto, vasemmistopuolueet, vasemmistoliikkeet, poliittinen historia, sähkökirjat, Yhdysvallat

Författare
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
2014
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
443 sidor
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (PDF)
9789514493874
Tryckt ISBN
978-951-44-9386-7

Liknande e-böcker