Logga in

Turtschaninoff, Maria

Naondel: Punaisen luostarin kronikoita

Turtschaninoff, Maria - Naondel: Punaisen luostarin kronikoita, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789513191665

Palkitun Maresin itsenäinen jatko-osa Naondel palaa ajassa taaksepäin, Punaisen luostarin perustamista edeltäviin tapahtumiin.

Nuorille aikuisille suunnatussa kirjassa päähenkilöt, naiset ja tytöt kertovat kukin oman, ravisuttavan tarinansa. Kaikkia yhdistää sama kohtalo: joutuminen julman Iskanin haaremiin. Kaunis mutta säälimätön romaani vangitsee lukijan tiukkaan nyrkkiinsä, josta on vaikea ravistella itseään irti. Upeasti kirjoitetulle, intensiiviselle tekstille voi kuitenkin vain antautua.

Ensimmäisenä ääneen pääsee Kabira. Tytön elämäntehtäväksi on annettu vaalia Anjia, lähdettä, jonka suunnattoman voiman niin hyvään kuin pahaan vain hän tuntee. Hyvässä perheessä kasvanut nuori Kabira rakastuu visiirin poikaan, Iskaniin, ja huumassaan hän tulee paljastaneeksi miehelle lähteen salaiset voimat. Vallanhaluinen Iskan tajuaa heti voivansa hyödyntää lähdettä ja tyttöä omiin, paholaismaisiin tarkoituksiinsa.

Muut naiset saapuvat haaremiin kuka mistäkin syystä. Nomadiheimosta tuleva Garai on joutunut myytäväksi orjamarkkinoilla. Orseola taas kuuluu puissa elävään kansaan, unienkutojana hän pystyy vaikuttamaan toisten uniin ja niiden sisältöön. Voimakkaaseen naissoturi Sulaniin Iskanin väkivaltaisuus kohdistuu erityisen raakana. Sisarellinen yhteishenki ja tahto ei synny hetkessä, mutta naisten ja tyttöjen voima on suunnaton, kun on oikea hetki toimia.

Maria Turtschaninoffin romaani Maresi on ollut mahtava menestys. Sille on myönnetty mm. Finlandia Junior -palkinto 2014, ja teoksen julkaisuoikeudet on myyty neljääntoista maahan. Isossa-Britanniassa Maresi on jo saanut ylistävät arvostelut maan tärkeimmissä sanomalehdissä.

Nyckelord: nuortenkirjallisuus, fantasiakirjallisuus, kohtalo, yliluonnolliset voimat, magia, lähteet, julmuus, miehet, vallanhimo, alistus (vallan alaisuuteen), naiset, yhteishenki, yhteisöt, nuoret, haaremit, luostarikoulut, nunnat, Punainen luostari, nuorten aikuisten kirjat, romaanit, kaunokirjallisuus, suomenruotsalainen kirjallisuus, käännökset, ruotsinkielinen kirjallisuus

Författare
Översättare
Utgivare
Tammi
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Punaisen luostarin kronikoita
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789513191665

Vi rekommenderar också