Logga in

Tuominen, Pirjo

Hiljaiset huvimajat

Tuominen, Pirjo - Hiljaiset huvimajat, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789513191160

Nuoria naisia historiallisten mullistusten pyörteissä.

Eletään vuotta 1904. Tammerkoski on valjastettu teollisuuden käyttöön, ja kaupunkiin virtaa työväestöä ympäri maata. Tampereelle saapuu myös 19-vuotias Maria Manner, joka on juuri jäänyt orvoksi kauppiasvanhempiensa kuoltua veneonnettomuudessa.

Kotikaupungissaan Lappeenrannassa Maria on viettänyt suojattua elämää, nyt hän päätyy Näsijärven rannalle menestyneeseen maakauppakartanoon, jota nuori leski Martta Porras emännöi varmaotteisesti. Portaan tiluksille on majoittunut kesäksi myös uittoporukka, jonka päällikön Ville Ekqvistin on vaikea saada silmiään irti nuoresta, tarmokkaasta emännästä.

Samaan aikaan Sofia Friman työskentelee kutojana Finlaysonin tehtaalla. Työ on rankkaa, asunnot ahtaita ja huonokuntoisia, moni työtoveri kuolee ennen aikojaan. Pian Sofia kiinnostuu nousevan työväenyhdistyksen toiminnasta.

Nyckelord: Romantiikka, menetys, vanhemmat, muutto, Tampere, teollistuminen, työväestö, elinolot, suurlakko, Suomi, 1905, tilalliset, kutojat, tehtaat, Finlayson, kaupungit, 1900-luku, työläiset, historialliset romaanit, kaunokirjallisuus, suomenkielinen kirjallisuus

Författare
Utgivare
Tammi
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Romantik
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789513191160

Vi rekommenderar också