Logga in

Waters, Sarah

Vieras kartanossa

Waters, Sarah - Vieras kartanossa, e-bok

12,15€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789513178772

Eletään kesää 1940-luvun lopulla sotavuosien köyhdyttämällä Englannin maaseudulla. Tohtori Faraday kutsutaan potilaskäynnille Hundreds Hallin kartanoon. Ayresin perheen kotina yli kaksi vuosisataa toiminut kartano, ennen niin suuri ja komea, on surullisesti rapistumassa. Tiiliseinät lohkeilevat, puutarha kasvaa rikkaruohoa ja tallipihan kello on pysähtynyt näyttämään ikuisesti kahtakymmentä vaille yhdeksää. Kartanon omistajat, äiti, poika ja tytär, yrittävät sinnitellä muuttuvan maailman tahdissa.

Kiusaako Ayresin perhettä vain heidän elämäntapansa katoavaisuus vai jylläävätkö kartanossa jotkin paljon pahemmat voimat? Tohtori Faraday ei osaa aavistaa, kuinka läheisesti ja kammottavasti perheen kohtalo tulee kietoutumaan hänen omaansa.

Yllättävistä juonenkäänteistä tunnettu Sarah Waters kirjoittaa oman mukaelmansa goottilaisesta kummitusjutusta. Vääjäämättömästi kohti loppuhuipennusta kasvavasta tarinasta muodostuu vaikuttava psykologinen jännityskertomus sekä hieno allegoria brittiläisen luokkayhteiskunnan murroksesta.

Teos on suomennettu EU:n Kulttuuri-ohjelman tuella.

"Vieras kartanossa on uskomaton, monitasoinen lukukokemus: se on yhtä aikaa tutkielma sodanjälkeisestä Britanniasta, jännittävä salapoliisikertomus, puistattava kummitusjuttu, romanssi ja trilleri."
– Irish Times

"Vieras kartanossa on ihanaa luettavaa. Kirjan viehätys perustuu osaltaan taidokkaaseen, vanhahtavaan kieleen ja Helene Bützowin eleganttiin käännökseen."
– Miina Supinen, Image 2011/4

"Taitavasti laadittu teos on oivallinen ja vähän kaihomielinen ajankuva mennesetä maailmasta."
– Marja-Liisa Lappalainen, Ilta-Sanomat 21.5.2011

"Lue tätä, kun haluat irtaantua älypuhelin- ja iPad-arjesta aikaan, jossa illalliskutsuille oli aikaa tuntikausia, kaikissa paremmissa perheissä oli palvelija ja ihmisiä puhuteltiin arvonimillä. Sopii myös keskisuureen romantiikannälkään."
– Annaleena Jalava, Trendi 2011/6

"Waters yhdistää kerronnassa taitavasti terävän yhteiskunnallisen havainnoinnin ja selittämättömän aavemaisuuden. Vieras kartanossa on muodoltaan perinteinen juoniromaani, jonka Waters hallitsee."
– Pentti Orhanen, Ilkka 1.6.2011

"Kekseliäs Waters osoittaa kirjailijana uusiutumiskykyä samalla, kun hänen kykynsä lainailla ja leikitellä vanhoilla kertomatyyleillä on ennallaan."
– Elina Kuitto, Metro 24.5.2011

"Sarah Waters on kirjoittanut kiehtovan ja jännittävän mukaelman goottilaisesta kummitustarinasta ja toisaalta uskottavan ajankuvan sodanjälkeisestä Englannista."
– Arja Nevanperä, Vieskalainen 1.6.2011

"Mukaansatempaava lukukokemus."
– Elina Kuitto, Vartti/Itä-Uusimaa

"Vieras kartanossa on loppuun saakka arvoituksia täynnä. Yli 600-sivuinen romaani vie kummalliseen maailmaan, jossa viihtyy."
– Tuija Yli-Lonttinen, Kainuun Sanomat 8.6.2011

"Sarah Waters käyttää puitteita monikerroksisempiin pohdintoihin kuin pelkän menneen ajan loiston ja sotien jälkeisen rapistumisen kuvaamiseen. – – Helene Bützowin suomennos on laadukasta työtä."
– Marika Riikonen, Hämeen Sanomat 30.6.2011

"Pitää lukijan otteessaan. Mielenkiintoinen kuvaus Englannin luokkayhteiskunnasta sotavuosien jälkeen."
– Iltalehti 23.6.2011

"Waters onnistuu hyvin myös nyt tämä on taidokas kertomus tietystä ajan hetkestä."
– Salla Porra, Ruumiin Kulttuuri 2011/2

"Romanttinen kummitusjuttu onnistuu kertomaan Britannian luokkayhteiskunnan muuttumisesta sodan jälkeen paremmin kuin mikään oppikirja"
– Mari Paalosalo-Jussinmäki, Olivia 2011/8

"Monimuotoinen kirja on kuin tutkielma sodanjälkeisestä Britanniasta, jännittävä salapoliisikertomus, puistattava kummitusjuttu, romanssi ja trilleri."
– Tuula Pelttari, Pohjolan Työ 26.7.2011

"Watersin kirja on jossakin määrin pastissi mutta erittäin hienovarainen ja tyylitajuinen lajissaan. Hän ei tarvitse gotiikan kehyksiä, ei ulvovia tuulia eikä kahleiden kalinaa. Hänen luomansa kummitus voi olla vain ihmisten mielissä, mutta silläkään ei voida selittää oikein mitään. Tämä on omassa erityisessä lajissaan jopa nerokas kirja."
– Portti Science Fiction 2011/2

"Watersin historiantaju on raffinoitunutta, ja tämä romaani on poikkeuksellisen jännittävä hänen tuotannossaan. Kartanoromantiikkaa postmodernilla twistillä."
– Sofi Oksanen, Helsingin Sanomat 16.9.2011

Nyckelord: Käännetty kauno, Nykyromaanit

Författare
Utgivare
Tammi
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789513178772

Vi rekommenderar också