Logga in

O'Hagan, Andrew

Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe

O'Hagan, Andrew - Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe, e-bok

9,60€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789513163785

Tammen Keltainen kirjasto

Vuonna 1960 Frank Sinatra antoi ystävälleen Marilyn Monroelle koiran, jonka tämä nimesi Mafia Honeyksi. Maf vietti Marilynin kanssa tähden viimeiset kaksi vuotta.

1960-luvun alun Amerikassa politiikassa ja viihdemaailmassa kuohuu. Maf seuraa Marilynia Hollywoodin ja New Yorkin suihkuseurapiireihin, Sinatran ja John F. Kennedyn seuraan, ja Marilynin viimeisen elokuvan kuvauksiin.

Mafin Marilyn on paitsi älykäs lumotar myös loputtoman epävarma, yksinäinen ja eksynyt nainen. Avioeroa seuraa masennus. Alkoholi ja lääkkeet uuvuttavat Marilyniä, ja psykiatritkin pönkittävät vain omia egojaan. Hänen uskollinen seuralaisensa ymmärtää häntä paremmin kuin ympäröivät ihmiset, mutta joutuu sanattomana katsomaan ystävänsä yhä pahenevaa syöksykierrettä.

Mafilla on myös oma, ihmisistä riippumaton elämänsä. Romaanissa ihmisten toilailuja seuraavat koirat ja kissat sekä linnut, hämähäkit ja sängyssä pyörivät kirput. Eläinkunta on täynnä huomiokykyistä ja laajasti lukenutta porukkaa.

O'Haganin taitavasti korkeaa ja matalaa yhdistelevä romaani on älykäs, kepeä ja hauska, melankolinen ja merkillisen uskottava.

Nyckelord: Käännetty kauno, Nykyromaanit

Författare
Översättare
Utgivare
Tammi
Utgivningsår
2011
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Keltainen kirjasto
Sidantal
350 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789513163785

Vi rekommenderar också