Logga in

Linnankivi, Marja

Kekkosten miniänä

Linnankivi, Marja - Kekkosten miniänä, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789513160081

Urho ja Sylvi Kekkonen saivat kaksi poikaa ja ajan myötä kaksi miniää. Toinen heistä on karttanut julkisuutta, mutta kirjoittaa nyt uuden luvun Kekkosten historiaan..
"Kekkosen pojan kanssa sinä et kulje!" äiti sanoi vihaisena, kun tytär kertoi, kuka häntä osakuntatansseista saatteli. Monen helsinkiläisen tapaan äiti vierasti maalaisliittoa - ja etenkin sen voimamiestä, Urho Kekkosta.
Kolmen vuoden päästä vietettiin kumminkin Marja Linnalan ja Matti Kekkosen häitä. Mutta jo kesken juhlapäivän morsian sai kauhukseen kuulla, että häämatkalle lähtisi mukaan myös Sylvi-anoppi.
Nyt iäkkäänä miniä muistelee elämäänsä Kekkosten voimakentässä ja yrittää ymmärtää, mikä lopulta hajotti avioliiton, joka solmittiin rakkaudesta. Syynä ei ollut vain politiikka, joka alkoi vetää vahvan isän poikaa, vaan myös ajan arvomaailma ja Kekkosten tiivis perheyhteys, jossa Sylvillä oli rautainen ote mieheensä, poikiinsa ja miniöittensä toimiin.
Mutta oli perheessä lämpöäkin, varsinkin Urho Kekkosessa, joka suhtautui sydämellisesti miniäänsä ja lapsenlapsiinsa.
Kirja on täynnä yllättäviä tuokiokuvia näkökulmasta, joka antaa oman erityisen lisänsä kekkostietoon.
"Linnankiven kuvaus Kekkosten elämästä on riipaiseva. "- Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomat
Marja Linnankivi(ent. Kekkonen) toimi musiikinopettajana Helsingin Kirkkopuiston tyttökoulussa ja Tyttönormaalilyseossa ennen kuin siirtyi Opetushallitukseen, josta jäi eläkkeelle opetusneuvoksena. Hän on ollut laatimassa monia musiikinopetukseen liittyviä oppikirjoja. Yhdessä Soili Perkiön kanssa hän on julkaissut musiikkisatuja, jotka ilmestyivätTaivaankannen tarinoita-nimisenä CD-levynä (2003). Marja Linnankiven muistelmien ensimmäinen osa, lapsuutta, nuoruutta ja sukupiiriä muisteleva teosTöölön tyttöilmestyi v. 2003.
Yhteiskuntatiet. maist.Terttu Levonentunnetaan toimittajana, joka raportoi ajankohtaisista kysymyksistä niin printtimediassa kuin radiossa ja televisiossakin. Hän on julkaissut teoksetIkä karttuu, elämä jatkuu. Ikääntyminen muuttuvassa yhteiskunnassa(2001) jaTäysillä eteenpäin! Suuret ikäluokat uuden edessä(2005).

Nyckelord: muistelmat, henkilöhistoria, presidentit, poliittiset johtajat, valtionpäämiehet, perhe-elämä, ihmissuhteet, perhesuhteet, aviopuolisot, miniät

Författare
 
Utgivare
Utgivare
Tammi
Utgivningsår
2010
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
384 sidor
Kategori
Personhistoria
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789513160081

Liknande e-böcker