Logga in

Farah, Nura

Aavikon tyttäret

Farah, Nura - Aavikon tyttäret, e-bok

4,80€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789511279525

"Tuoreen sateen tuoksu kutitti Khadijan nenää. Hän nosti mekon ja juoksenteli leirissä paljain jaloin antaen varpaiden upota märkään ruskeaan mutaan, joka viilensi jalkoja. Taivas jylisi, salamat välähtelivät ja sade rummutti maata. Khadija nautti, kun pisarat osuivat päähän ja valuivat kapeaa leukaa myöten mekon alle. Oli alkanut barwaaqo-kausi, ja Khadija toivoi että se kestäisi kauan."

Hooyo Fatima pitää kovaa kuria tyttärelleen Khadijalle, jolla on haaveilijan sielu. Khadija ihailee runonlaulajia, mutta tyttönä hänellä ei ole lupaa runoilla. Äitinsä kieltoja uhmaten hän kuitenkin osallistuu runonlaulukilpailuun, ja hänen taitonsa puhkeavat kukkaan. Kun Khadija joutuu kamelivarkaiden armoille ja päätyy toiseen leiriin ja naimisiin, menee kauan ennen kuin hän hyväksyy vaimon tehtävät ja uskaltaa ottaa vastaan rakkauden.

Usean sukupolven naisista kertova, 1900-luvun puolivälin Somaliaan sijoittuva tarina hehkuu aavikon ja auringon väreissä.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Nyckelord: kehitysromaanit, naiskirjallisuus, esikoisteokset, lapsuus, tytöt, arkielämä, kylät, kasvu, nuoret, naiset, naisen asema, islam, islamilainen kulttuuri, tavat, somalit, ryöstö, kameli, järjestetty avioliitto, taiat, rakkaus, runonlaulu, paimentolaiset, 1960-luku, romaanit, kaunokirjallisuus, Afrikka, Somalia, suomenkielinen kirjallisuus

Författare
Utgivare
Otava
Utgivningsår
2014
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
240 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789511279525

Vi rekommenderar också