Logga in

Suominen, Pertti

Armeijan silmänä ja korvana: tiedustelupäällikkö Raimo Heiskanen

Suominen, Pertti - Armeijan silmänä ja korvana: tiedustelupäällikkö Raimo Heiskanen, e-bok

4,75€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789511268222

Näkymä Suomen sotilastiedustelun toimintaan kylmän sodan kuumina vuosina. Puolustusvoimien sotilastiedustelu kamppaili kylmän sodan eturintamassa torjuen Suomeen kohdistuneita turvallisuusuhkia.

Pitkäaikainen tiedustelupäällikkö Raimo Heiskanen vastasi sotilastiedustelun tulenarkojen länsisuhteiden hoitamisesta ja osallistui keskeisellä tavalla Neuvostoliiton yhteistyövyörytyksen torjumiseen 1970-luvulla. Heiskasen johdolla sotilastiedustelu vaihtoi CIA:n, Britannian ja pohjoismaisten tiedustelupalveluiden kanssa tietoja neuvostoarmeijan toiminnasta. Yhteydenpito oli äärimmäisen salaista ja tapaamiset usein järjestetty kuin agenttitarinoissa. Kaiken taustalla vaikutti kenraalien tahto ylläpitää läntisiä yhteyksiä pahan päivän varalta. Suomen poliittinen johto pidettiin pimennossa toiminnan yksityiskohdista, mutta saatuja tietoja välitettiin presidentti Urho Kekkoselle. Idän suunnalla Raimo Heiskasen osana oli toimia ukkosenjohdattimena Neuvostoliiton edustajille, joilla oli vahvoja epäilyksiä Suomen armeijaa kohtaan.

"Kontra-amiraali Andruskevits kysyi tiedustelupäälliköltä: Mikä oli se suurvalta, jonka joukot motitettiin Kaakkois-Suomen sotilasläänin harjoituksessa?"

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Författare
Utgivare
Otava
Utgivningsår
2012
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
413 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789511268222

Samankaltaisia e-kirjoja