Logga in

Jalonen, Olli

Poikakirja

Jalonen, Olli - Poikakirja, e-bok

4,75€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789511252979

Kertomus 1960-luvun Suomesta koulu pojan silmin on hypnoottinen lukukokemus.

Olli on tavallinen kansakoulupoika, joka lukee Pikku Jättiläistä, pelaa Fortunaa ja rakentelee kaverien kanssa omatekoisia pommeja. Sisaria on neljä, Anna-Liisa ja kaksoset ovat vanhempia, Pieni vuoden nuorempi. Pieni ei käy koulua ja on erilainen kuin muut. Kuusikymmenluvun todellisuuteen kuuluvat jatkosodan arvet yhtä itsestään selvästi kuin Animalsin House of the Rising Sun. Suurvaltojen Mars-lennot muovaavat poikien tajuntaa siinä missä opettajan Suur-Suomi-fantasiat.

Koulupojan yhtä aikaa universaaliin ja aikaan sidottuun maailmaan kuuluvat niin tytöt ja rakkaus kuin välituntien armoton kenttäoikeus. Linja-autossa matkaa näyttelyvalas, haudat sortuvat sorakuoppaan. Kaikki on totta ja läsnä, eikä salaisuuksia paljasteta kenellekään.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Nyckelord: kehitysromaanit, lapsikuvaus, ajankuvaus, koulunkäynti, kansakoulu, oppiminen, lapsuus, yhteiskunnallinen muutos, ihmissuhteet, perhe, pojat, opettajat, sotaveteraanit, murrosikäiset, koulukuri, koulukulttuuri, traumat, pikkukaupungit, psykologiset romaanit, kaunokirjallisuus, Suomi, suomenkielinen kirjallisuus

Författare
Utgivare
Otava
Utgivningsår
2010
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
256 sidor
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789511252979

Vi rekommenderar också