Logga in

Männistö, Anssi

Sodan arki

Männistö, Anssi - Sodan arki, e-bok

14,90€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510477724

Jotta sodan todellisuus ei unohtuisi.

Tieto-Finlandia-voittajan ja sodanaikaisen kuvamateriaalin erikoistuntijan yhteinen kertomus ihmisistä sodassa niin etu- kuin kotirintamalla.

Miltä sota näytti juoksuhaudasta katsottuna?

Millaista oli elää jatkuvan sattumanvaraisen kuolemanvaaran alla?

Miten sota näkyi kotirintaman arjessa, jossa enemmistö väestöstä eli peläten pommituksia ja rintamalla olevien läheistensä puolesta?

Millaisia jälkiä usein kasvoton väkivalta, stressi ja menetykset jättivät mieleen, muistoihin ja koko kulttuuriin?

Sodan arki kertoo suomalaisten elämästä talvi- ja jatkosodan aikana: pelosta, toveruudesta, kaipauksesta, toiveista, hauskanpidosta, epätoivosta, rohkeudesta, kivusta. Se kertoo myös ihmisen voimasta jatkaa arkea mitä vaikeimmissa olosuhteissa ja siitä, mitä tapahtuu, kun tuo arki särkyy.

Syvältä koskettavat tekstit sodan todellisuudesta on kirjoittanut Tieto-Finlandialla palkittu Ville Kivimäki.

Ainutlaatuisen kuvavalikoiman on laatinut sota-ajan valokuvien erikoisasiantuntija Anssi Männistö. Lisäksi hän tuo omassa tekstissään näkyviin niiden ihmisten työn ja kohtalot, jotka riskeerasivat oman elämänsä dokumentoidakseen sodan todellisuutta kameralla.

”Voi hyvin äiti, ja kirjoita taas: Sua aina mä muistelen.

Kun loppuu sota ja rauha on maass’ oon luonas mä jällehen.”

– runo rintamalta

Historiantutkija, FT Ville Kivimäki (s. 1976) on niin sanotun uuden sotahistorian merkittävimpiä edustajia Suomessa. Hänen kirjoittamansa teos Murtuneet mielet. Taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-1945 sai Tieto-Finlandia-palkinnon 2013.

Yliopistonlehtori, YTT Anssi Männistö (s. 1966) opettaa ja tutkii kuvajournalismia Tampereen yliopistossa. Hän on ollut keskeisesti rakentamassa kuvajournalismin opetusta TaY:ssä ja on kouluttanut johtavia nuorenpolven kuvaajiamme ja nykyistä sotakuvaajasukupolveamme. Männistö tuntee yli 170 000 kuvaa käsittävän sodan ajan valokuvia sisältävän SA-kuva-arkiston perusteellisesti.

Nyckelord: Sota

Författare
 
Illustratör
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2021
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510477724

Liknande e-böcker