Logga in

Wind, Eddy de

Pääteasema Auschwitz: Selviytyjän muistiinpanot leiriltä

Wind, Eddy de - Pääteasema Auschwitz: Selviytyjän muistiinpanot leiriltä, e-bok

14,95€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510450055

”Me tiedämme, että tälle on vain yksi mahdollinen loppu, vain yksi vapautus tästä piikkilankojen ympäröimästä helvetistä: kuolema.” –Eddy de Wind

Ainutkertainen dokumentti keskitysleirin järkyttävästä arjesta; tositarina rakkaudesta, joka toi valoa maailman pimeimpään loukkoon.

Hollantilaisen lääkärin Eddy de Windin keskitysleiripäiväkirja on tiettävästi ainoa Auschwitzin sisällä kirjoitettu kirja.

Vuonna 1943 de Wind ja hänen vaimonsa Friedel kuskattiin Auschwitziin. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä molemmat selvisivät hengissä kuukaudesta toiseen. Sodan loppuvaiheessa, neuvostojoukkojen jo lähestyessä Auschwitzia, de Wind ryhtyi pitämään salaista päiväkirjaa. Syntyi ainutkertainen dokumentti helvetistä, jonka pimeyteen Eddyn ja Friedelin välinen rakkaus toi valoa.

Eddy de Wind (1916–1987) oli hollanninjuutalainen lääkäri ja psykoterapeutti. Hän kehitti toisen maailmansodan jälkeen käsitteen ”keskitysleirisyndrooma” ja teki uranuurtavaa työtä traumaperäisen stressihäirion hoidossa. Hänen keskitysleiripäiväkirjansa julkaistaan nyt, leirin vapauttamisen 75-vuotispäivänä, ensi kertaa suomeksi.

Nyckelord: Historia

Författare
Översättare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2020
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
253 sidor
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510450055

Liknande e-böcker