Logga in

Tepora, Tuomas

Sodan henki: Kaunis ja ruma talvisota

Tepora, Tuomas - Sodan henki: Kaunis ja ruma talvisota, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510413494

Talvisodan henki: totta vai tarua?

Talvisodan henki on yksi käytetyimmistä suomalaisista myyteistä. Teporan teos on paitsi silmiä avaava tutkimus myös eläväinen kuvaus elosta talvisodan aikana.

Tuomas Tepora riisuu talvisodan hengen yltä myyttisen kaavun ja tarkastelee sitä laajasti ja eri puolilta, pääosin kotirintaman näkökulmasta mutta rintamamiehiäkään unohtamatta. Miten talvisodan henki syntyi ja miten sitä tietoisesti rakennettiin? Miten huhut elivät ja vaikuttivat? Hengessä esiintyi myös pohjavirtauksia: pelkoa, itsekkyyttä, epävarmuutta. Sodan lopulla henki alkoi rakoilla, ja sitä alettiin purkaa. Esiin nousivat viha ja epäluulo, salaliittoteoriat ja syntipukkien etsiminen. Kunniakas taistelu tuntui päättyneen häpeälliseen rauhaan. Merkkipaaluksi muodostuvassa teoksessa hyödynnetään ennen käyttämättömiä lähteitä.

Filosofian tohtori Tuomas Tepora (s. 1978) on sujuvakynäinen uudemman sukupolven historiantutkija Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut mm. sodan ja tunteiden kulttuurihistoriaa, nationalismia ja ryhmäsymboleja. Teporan teos Sinun puolestas elää ja kuolla palkittiin vuoden 2011 tiedekirjana.

Nyckelord: Sota

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510413494

Liknande e-böcker