Logga in

Shishkin, Mihail

Neidonhius

Shishkin, Mihail - Neidonhius, e-bok

17,00€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510413098

Pakolaistulkin tarina hehkuu elämän kaikissa väreissä
Modernin eurooppalaisen kirjallisuuden kärkinimen häikäisevä romaani ajan ja paikan suhteellisuudesta ja kaiken elävän yhteydestä
Pakolaiskeskuksen tulkki kuuntelee turvapaikanhakijoiden järkyttäviä tarinoita ja pakenee niitä kirjoittamalla leikkisiä kirjeitä pojalleen tulevaisuuteen. Kun avioliittokin horjuu, auttaako Tristanin ja Isolden taru? Voittaako rakkaus kuoleman, vai ylittääkö kuoleman rajat vain mustasukkaisuus? Tarina etsii sodan ja rakkauden salaisuutta hyppäämällä arjesta historiaan ja myytteihin, Roomasta Moskovaan, kuulun laulajattaren vaiheisiin. Pakolaisteeman kipeys tuo mieleen Hassan Blasimin novellit ja ankkuroi tarinan tiukasti nykyhetkeen.
Monia palkintoja kahminut Mihail Šiškin on äärimmäisen suosittu Venäjällä ja ylistetty myös Keski-Euroopassa. Hän syntyi 1961 Moskovassa ja asuu nykyään perheineen Sveitsissä, missä on itse toiminut pakolaiskeskuksen tulkkina. Hänen kolmas romaaninsa Neidonhius oli kansainvälinen läpimurto. Se voitti Venäjän suurimman kirjallisuuspalkinnon ja on ehditty kääntää jo 12 kielelle. Šiškinia on verrattu suuriin klassikoihin Tolstoihin, Tšehoviin ja Joyceen.

Nyckelord: Nykyromaanit

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2015
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Vappu Orlov
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510413098

Vi rekommenderar också