Logga in

Melender, Tommi

Yhden hengen orgiat: Esseitä luetusta elämästä

Melender, Tommi - Yhden hengen orgiat: Esseitä luetusta elämästä, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510398111

Vapaasti rönsyilevää, omakohtaista mieliajoa

Kirjailijoilta on tapana kysyä, miksi he kirjoittavat. Usein he myös näihin kysymyksiin vastaavat, mutta harvoin totuudenmukaisesti. Ei liene kirjailijaa, jota eivät ajaisi alhaiset motiivit, kuten ylpeys, turhamaisuus ja itsekeskeisyys.

Lukijan rooliin asettuvissa omaelämäkerrallisissa, tunnustuksellisissa esseissään Tommi Melender etsii vastauksia mm. kysymyksiin: Miksi luen? Ovatko onnellisuus ja hyvä elämä mahdollisia, jos päättää Gustave Flaubertin tavoin hukuttautua kirjallisuuden ”loputtomiin orgioihin”?

Melender luotaa suhdettaan muihinkin suosikeihinsa ja ruotii inhokeitaan Baudelairen hengessä: ”tulee nauttia huonojen kirjojen lukemisesta, koska siitä saa katkeraa hupia, joka monin verroin palkitseevaivat”.

Erityisesti satiirisesta terästään tunnettu Tommi Melender (s. 1968) on suomalainen kirjailija ja toimittaja. Romaanillaan Ranskalainen ystävä (2009) Melender lunasti Finlandia-ehdokkuuden vuonna 2009.

Arvosteluotteita

"Melenderin esseistiikka ei ole yliestetisoivaa ja väkinäisesti intellektualisoivaa elämälle vierasta pönötystä, vaan henkilökohtaista, tunnustuksellista, älykästä, hauskaa, välillä raivoisaakin, ja intohimoista tekstiä."
Leena Nygård, Keskipohjanmaa

"Melender ruoskii Yhden hengen orgioissa muita kirjailijoita ja itseään. Kirja ei silti ole luotaantyöntävä, päinvastoin täynnä teräviä huomioita, jotka osoittavat tekijän tuntevan aiheensa."
Esa Mäkijärvi, Demokraatti

Nyckelord: Kotimainen kauno, Esseet ja kolumnit

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510398111

Vi rekommenderar också