Logga in

Heino, Marja-Liisa

Astuit väärään autoon

Heino, Marja-Liisa - Astuit väärään autoon, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510398043

Rikoksen voi sovittaa, mutta voiko sitä hyvittää?

Pimeältä kylätieltä löytyy yliajetun miehen ruumis. Henkilöpapereista selviää, että uhri on juuri vankilasta vapautunut Otto-Petteri Saarinen: seksuaalirikollinen,
jonka teot nousivat lööppeihin ja jonka uhrit vieläkin toipuvat kokemastaan. 

Tapausta tutkii rikosylikonstaapeli Karli Eerola, laulavan romanitähden poika, jonka vuoro on jälleen suunnata valokeila Saarisen uhreihin ja näiden omaisiin. Tapaus
ei ole omiaan rauhoittamaan hyvätapaiseksi kristityksi kasvatetun Karlin mieltä, eivätkä isän juopuneet puhelut lohduttamaan poikamiehen öitä.

Astuit väärään autoon on rikosromaani kahdesta sovituksen kumppanista: häpeästä ja kunniasta. Se nostaa esiin aran ja vaietun aiheen antaen äänen sekä rikoksen uhrille että sen tekijälle.

Marja-Liisa Heino (s. 1969) on Nokialla asuva kirjailija. Hän voitti 2008 ilmestyneellä teoksellaan Suomen suuntaan Kalevi Jäntin palkinnon. Palkintoa perusteltiin seuraavasti: ”Heino taitaa fiktiivisen proosan vaikeimmat perusasiat: notkean kerronnan, elävän kielen, moni-ilmeisen ihmiskuvan rakentamisen ja kulttuuristen koodien vivahteikkaan käytön.

Arvosteluotteita

"Uudella kirjallaan Astuit väärään autoon Marja-Liisa Heino osoittaa edelleen olevansa yksi omaperäisempiä rikoskirjailijoitamme."
Juri Nummelin, Helsingin Sanomat

"Marja-Liisa Heino tunnetaan omaperäisistä dekkareistaan, eikä uutuuskaan petä. (– –) Pysäyttävä tarina"
MS, Me Naiset

"Kirjoittaja on onnistunut rikosromaanin laatimisessa, kun lukija ei sivua kääntäessään voi ennakoida mitä on on odotettavissa. Heinon tyyli takaa tässäkin onnistumisen."
Hannu Hurme, Kansan Uutiset Viikkolehti 12.7.2013

Nyckelord: Kotimainen kauno, Jännitys

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Spänning
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510398043

Vi rekommenderar också