Logga in

Hietikko, Harri V.

Lausukaa Paranoid

Hietikko, Harri V. - Lausukaa Paranoid, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510394656

Tiedonhankkijana toimivan päähenkilön säännönmukaisuutta kaihtava elämä muuttuu, kun hän saa Juulia Volkovalta toimeksiannon. Sen tausta on traaginen: naisen poika on listinyt porukkaa paikallisessa pubissa ja ilmeisesti surmannut samalla myös itsensä.

”Mitä voin tehdä hyväksenne”, kysyin.

”Haluaisin löytää erään henkilön”, nainen vastasi istuutuessaan.

Miehemme tehtävänä on etsiä käsiinsä Petrus-pojan entinen tyttöystävä Noora, joka on kadonnut maan alle. Tytön löytäminen ei ole vaikeaa, mutta tämän palauttamisesta koituu ongelmia. Paljonkin ongelmia… eikä asia kuulu poliisille millään lailla.

Donnerwetter, oliko Tammelan laajennetussa itsemurhassa kyse vain onnettoman rakkauden loppunäytöksestä?

Lausukaa Paranoid on säälimättömän omalakinen toimintajännäri, joka päivittää Sergio Leonen spagettiwesternit 2010-luvulle. Siinä Ennio Morriconen musiikin korvaa Rammstein, hevosen Harley Davidson ja Villin Lännen kylän Tampere. Väkivalta on silti yhä väkivaltaa – ja myös rakkaus voi satuttaa.

Arvosteluotteita

"Hietikon tekstissä on imua."
Pohjalainen

"Hietikko lisää vastavoimaa oikeissa kohdissa ja yllättävän käänteen ennen loppua. (--) Muodon niukkuus on sisällön syvyyttä. Kuiva huumori naurattaa. (--) Harri V. Hietikko on kirjoittanut yhteiskuntakriittisen jännitysromaanin, joka pistää lukijansa ajattelemaan ja viihtymään."
Pekka Jaatinen, Kaleva

"Rakenne on ehyt ja vahva, viimeistelty.(– –) Kaikenkaikkiaan, Lausukaa Paranoid, on tyylikäs lukuelämys joka jää takaraivoon elämään. Kutsuu lukemaan itsensä uudelleen, löytämään uusia tasoja ja nauttimaan tavasta jolla kirjailija asettaa nyky-yhteiskunnan kriittisen luupin alle.
Sisko Thors, Pietarsaaren Sanomat

"Henkilöhahmot ovat ahdistuneessa sulkeutuneisuudessaankin uskottavia (– –) Lausukaa paranoid on lajissaan laadukas teos. Uskon, että Harri V. Hietikon kirjailijanura on nousukiidossa.
Mala Malk, Kopteri

Nyckelord: Kotimainen kauno, Jännitys

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Spänning
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510394656

Vi rekommenderar också