Logga in

Beevor, Antony

Normandia 1944. Maihinnoususta Pariisin vapauttamiseen

Beevor, Antony - Normandia 1944. Maihinnoususta Pariisin vapauttamiseen, e-bok

14,60€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510394250

Mestarillinen kuvaus sotahistorian suurimpiin kuuluvan, mutta myös riskeiltään ennenkokemattoman maihinnousun vaiheista ja ratkaisevista hetkistä.

Normandian maihinnousu kuuluu sotahistorian suurimpiin ratkaisutaisteluihin. Liittoutuneiden iskua Englannista Ranskaan osattiin jo odottaa. Silti sen ajankohta ja mittakaava yllättivät Saksan miltei täydellisesti.

Atlantin oikullinen sää piti liittoutuneiden sodanjohdon jännityksessä viimeiseen hetkeen saakka. Ratkaisun päiväksi valittiin lopulta kuudes kesäkuuta 1944. Silloin lähtökäskyn saivat liittoutuneiden 175 000 sotilaan joukot tuhansine lentokoneineen, erikoisvalmisteisine panssareineen ja maihinnousualuksineen. Monet maihinnousun riskeistä toteutuivat, mutta kahta kuukautta myöhemmin liittoutuneet ja Ranskan vastarintaliike juhlivat Pariisin vapauttamista. Kuinka jättimäinen operaatio onnistuttiin viemään menestyksellä päätökseen?

Antony Beevor avaa uusimmassa kirjassaan hämmästyttävällä tarkkuudella Normandian maihinnousun vaiheet. Teos on palkitun tekijän kirjoittamaa elävää sotahistoriaa, jossa ei unohdeta rivisotilaan ja siviiliväestön inhimillistä näkökulmaa.

Nyckelord: Käännetty asiaproosa, Historia

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2012
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510394250

Liknande e-böcker