Logga in

Airaksinen, Timo

Parasta kaikille!: Onnen ja hyvinvoinnin ehdot

Airaksinen, Timo - Parasta kaikille!: Onnen ja hyvinvoinnin ehdot, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510384770

Nykyään on tehtävä huippututkimusta ja oltava huippuosaaja. Suomeen tarvitaan huippuihmisiä, jotka tuottavat innovaatioita kansantalouden tarpeisiin. Laatu on myös päivän sana mutta määrä, sen antiteesi, miltei kirosana. Ihmiset kuitenkin kaipaavat runsautta, ja vieläpä halvalla. Mutta kun puhutaan mitasta, puhutaan arvoista. Jo Protagoras sanoi, että ihminen on kaiken mitta. Siksi jumalia ei enää tarvita kertomaan, mikä on oikein ja mikä väärin.

Nykyään sanotaan, että raha on kaiken mitta, mikä on kyllä hieman kyseenalaista. Kohtuumitta on kuitenkin tärkeä. Kohtuus kaikessa, on säästettävä luontoa ja kaikkea muutakin - kyseessä on taas mitta ja sen käyttö. Mutta miten laatu suhtautuu aikaan? Laatuaika perheen kanssa, kuka sen mittaa ja miten laatu ylipäätään ilmenee elämässä? Moni masentuu tämän kysymyksen äärellä ja päättää turvautua pelkkään määrään, paljouteen, vaikka se ei yksin onnelliseksi teekään.

Timo Airaksinen pohtii laadun, määrän ja mittaamisen ongelmaa kepeän havainnollisesti vaikka kyseessä ovat kuolemanvakavat arvokysymykset. Lopullista laadun mittaa ei Airaksinenkaan aivan tavoita mutta hän antaa lukijalle monta mahdollista reittiä entistä laadukkaampaan elämään.

Nyckelord: Tietokirjallisuus, Kasvatus ja käytännön psykologia

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2011
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Filosofi
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510384770

Liknande e-böcker