Logga in

Andersson, Arja

Vika

Andersson, Arja - Vika, e-bok

8,40€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510375730

Vika on tiivissykkeinen, elämän arvaamattomuutta ja osattomaksi jäämisen surumielisyyttä henkivä pienoisromaani. Kaihoisa tarina luotaa kolmen verisitein yhdistetyn, mutta toisilleen vieraan naisen vaiheita sotavuosista tähän päivään.

Jos Maaretta olisi tullut maailmaan vuotta tai puolta myöhemmin, hän olisi välttynyt tuskalta ja ikävältä, joita on tuntenut koko ikänsä. Elvi-äiti vei Maaretan Lapin sodan jaloista Ruotsiin, ja sinne tämä jäi – 1944 syntynyt avioton lapsi, suomalaisen naisen ja kenties saksalaisen sotilaan tytär, tumma ja vieraan oloinen, epäilyttävä matkamuisto.

Kun Maaretta palaa lähes kuusikymmenvuotiaana äitinsä kotikaupunkiin, hän kohtaa elämänsä tärkeimmät naiset: äidin, joka hylkäsi hänet ja tyttären, jonka hän itse hylkäsi. Toinen naisista on jo haudassa, mutta vaikuttaa Maaretan mielessä vahvana. Minkälainen ihminen Elvi oli ja miksi hän antoi lapsensa pois? Minkälainen oli aika, jota elettiin, ja mitkä ovat Maaretan menneisyyden yksityiskohdat? Voiko niitä tavoittaa ja kuinka kaukaa pitää aloittaa?

Nyckelord: Kotimainen kauno, Nykyromaanit

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2010
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510375730

Vi rekommenderar också