Logga in

Sahlberg, Asko

Tammilehto

Sahlberg, Asko - Tammilehto, e-bok

8,00€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789510365366

On vuosi 1918. Kylän kartanosta ovat palkolliset lähteneet, ja jäljelle on jäänyt vanhuuden kuivettama, elämänsä turhuuteen väsynyt herra Martin. Entisen maamiehen tytär, huonomaineinen Emma asettuu taloksi ja ryhtyy emännöimään ränsistynyttä tilaa. Samaan aikaan punapäällikkö Aarne matkaa miehineen kohti Helsinkiä ja saapuu kartanolle. Vanhat kaunat vaativat tulla selvitetyiksi.

Tästä alkutilanteesta eteenpäin, taaksepäin ja sisäänpäin liikkuvista tarinoista Sahlberg rakentaa äärimmilleen latautuneen romaanin kolmesta eri tavoin nöyryytetystä ihmisestä. He ovat punaisia ja valkoisia, vaikka eivät haluaisi olla kumpiakaan, ja sitä kautta heidän kohtalonsa on sinetöity. Aarne päätyy vankileirille, mutta pakenee sieltä ja palaa vielä kerran kartanoon saamaan hyvitystä jostain, joka tapahtui kauan sitten.

Tammilehdossa Asko Sahlberg kirjoittaa uusiksi sodan, koston ja kansakunnan kohtalonhetket. Hän löytää lihaa ja verta olevat, tuntevat ihmiset sadan vuoden takaa ja kuvaa mitään peittelemättä heidän vihansa, rakkautensa, kaipuunsa, epätoivonsa, onnensa, epätietoisuutensa ja yksinäisyytensä. Tammilehto on suuri ja syvä mestariteos ajasta, joka repi paitsi kansan kahtia, myös ihmisyyden riekaleiksi.

Asko Sahlbergia (s. 1964) on kiitetty poikkeuksellisen loistavaksi, omaääniseksi kirjoittajaksi. Finlandia-ehdokkaana olleesta Eksyneet-romaanista valintalautakunta kirjoitti: ”Sovitus, rikos ja rangaistus eivät ehkä ole uusia ilmiöitä kaunokirjallisessa ilmaisussa, mutta Asko Sahlberg osoittaa, että näistäkin voidaan uusia ulottuvuuksia luodata... Sahlberg rakentaa proosaansa lauseilla, joissa on määrättömästi sisäistä avaruutta.”

Nyckelord: Kotimainen kauno, Nykyromaanit

Författare
Utgivare
WSOY
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789510365366

Vi rekommenderar också