Logga in

Canth, Minna

Lehtori Hellmanin vaimo

Canth, Minna - Lehtori Hellmanin vaimo, e-bok

7,70€

E-bok, ePUB, Adobe DRM-skydd
ISBN: 9788726071627
DRM-begränsningar

Skriva utInte tillåtet
Kopiera till urklippInte tillåtet

Selma Varén käy seminaarissa ystävänsä Anni Kemppaisen kanssa. Heille uskontoa opettaa lehtori Hellman, joka Annin mielestä silmäilee Selmaa varsin kiinnostuneena. Eikä laisinkaan kuten lehtori silmäilisi tavallista opiskelijaa! Ja kun Selman postilaatikosta kilahtaa kosintakirje, ei Annin kateudelle ole rajoja. Selma suostuu lehtorin vaimoksi, sillä keskiluokkainen elo kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta naisille epävarmassa yhteiskunnassa.

Unelma helposta rouvaselämästä kuitenkin kariutuu. Lehtori Hellman vähättelee nuorta vaimoaan ja puhuu alentavasti naisista ylipäätään. Aviomies myös vaatii, ettei hänen uusi vaimonsa ala laisinkaan palkkatöihin, sillä eihän kunnon lehtorinrouvan sovi liata käsiään tavan askareissa. Koti on naisen valtakunta. Selma joutuu kasvokkain sukupuoliroolien kanssa, jotka ovat sitä vavahtamattomampia, mitä korkeammalle yhteiskunnan ravintoketjussa kiivetään.

Lehtori Hellmanin vaimo on kantaaottava kertomus sukupuolirooleista ja yhteiskunnallisen aseman merkityksestä aikansa yhteiskunnassa. Minna Canthin ajaton teos puhuttelee myös nykylukijoita.

Författare
Utgivare
Saga Egmont
Utgivningsår
2019
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
suomalaisia klassikoita
Kategori
Prosa, noveller
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9788726071627

Vi rekommenderar också