Logga in

Leppämäki, Sami

Touretten oireyhtymä

Leppämäki, Sami - Touretten oireyhtymä, e-bok

27,95€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 978-952-451-843-7

”Kun tätä Tourettea ei saa pois, mun pitää vaan elää sen kanssa. Oikeastaan en mä välitä. Oon mä joillekkii sanonu, kun ne tuijottaa, vaikka kun mä heilutan käsiä tai pyöritän silmii, että nää on mun tic-oireita, mä en voi sille mitään. Vaikka välillä sattuu päähän ja jalkoihin, mä oon tällainen. Ihan hyvä.”

Touretten syndrooma on neuropsykiatrinen oireyhtymä, jonka näkyvin oire ovat toistuvat, tarkoituksettomat liikkeet ja äännähdykset. Yksinkertaisimmillaan nämä oireet voivat olla esimerkiksi silmien räpyttelyä tai yskähdyksiä, voimakkaimmillaan monimutkaisia liike- ja äännesarjoja, pakonomaista kiroilua ja impulsiivista käyttäytymistä.

Tämä kirja on oireyhtymän perusteos, joka antaa tarpeellista tietoa Touretten ilmenemismuodoista, hoidosta, kuntoutuksesta ja samanaikaishäiriöistä. Kirjassa kerrotaan myös keinoista, joiden avulla oireyhtymää sairastavien haasteita arjen vuorovaikutus- ja sosiaalisissa tilanteissa voi helpottaa. Lisäksi mukana on kokemustarinoita, jotka havainnollistavat, mitä vaikutuksia oireyhtymällä on ihmisten elämään.

Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Nyckelord: impulsiivinen käytös, neuropsykiatrinen häiriö, neuropsykologia, nykimisoireet, oireyhtymä, pakonomainen kiroilu, tourette

Utgivare
 
Utgivare
PS-kustannus
Utgivningsår
2017
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
140 sidor
Kategori
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
978-952-451-843-7

Liknande e-böcker