Logga in

Virtanen, Mirjam

Kuusi askelta tunnetaitajaksi - Emotionaalisen osaamisen kehittämismalli opettajalle

Virtanen, Mirjam - Kuusi askelta tunnetaitajaksi - Emotionaalisen osaamisen kehittämismalli opettajalle, e-bok

27,95€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 978-952-451-807-9

”Tunsin, kuinka minua raivostutti. Kun kaikki pääsimme luokkaan, pakotin itseni rauhoittumaan ja pyysin jo (teko)tyynesti oppilaita ottamaan kirjansa esiin. Ymmärsin, ettei minun kannata ylläpitää omaa tunnekuohua vaan minun on pakko rauhoittua.”

”Tunteet vaikuttavat työsuoritukseeni. Myönteiset tunteet ja niiden tietoinen luominen edistää vuorovaikutusta ja yhteistyötä niin oppilaiden kuin kollegoiden kanssa. Tietoisuus työpäivän aikaisten tunneansojen mahdollisuudesta ja niiden ennakoinnista helpottaa niin, etten tartu kaikkiin tunnesyötteihin, joita työpäivän aikana eteeni tulee.”

Tunnetaidot ovat opettajan työssä tarvittavia ammattitaitoja, jotka otat tämän teoksen vinkkien ja harjoitusten avulla haltuun!

Kirjassa esitellään käytännönläheisen mallin avulla, miten opettaja voi kehittää omaa emotionaalista osaamistaan. Mallissa edetään kuuden askeleen avulla tunnetaitajaksi, joka osaa hyödyntää tunnetaitoja niin oppilaiden parissa kuin kollegoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävässä yhteistyössä. Omien kehittymistoiveiden ja -tarpeiden kartoittaminen käy helposti kirjassa olevan testin avulla.

KT Mirjam Virtanen toimii Turun normaalikoulun perusopetuksen vararehtorina. Tämä teos pohjautuu hänen opettajan emotionaalista osaamista käsittelevään väitöskirjaansa ja aiempaan työskentelyynsä luokanopettajana, erityisluokanopettajana sekä kouluttajana.

Nyckelord: emotionaalinen osaaminen, emotionaaliset taidot, ihmissuhdetyö, opetustyö, tunnetaidot, tunneäly, tunneälytaidot

Författare
Utgivare
PS-kustannus
Utgivningsår
2017
Språk
fi
Utgåva
1
Serie
Opetus 2000
Sidantal
139 sidor
Kategorier
Samhälle
 
Fostran, undervisning
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
978-952-451-807-9

Liknande e-böcker