Logga in

Leppämäki, Sami

Pakko-oireet ja OCD

Leppämäki, Sami - Pakko-oireet ja OCD, e-bok

24,60€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 978-952-451-751-5

Jokaiselle on tuttu tilanne, kun kotoa lähtiessä on palattava tarkistamaan sähkölaitteita tai oven lukitusta tai kun kädet tuntuvat niin likaisilta, että ne on pakko pestä. Normaalisti tällaiset huoliajatukset ovat ohimeneviä. Pakko-oireinen henkilö ei kuitenkaan voi sivuuttaa niitä, vaan hänen on toistuvasti tarkistettava tai pestävä, ettei ahdistus kävisi sietämättömäksi. Pahimmillaan pakko-oireinen häiriö (OCD) heikentää vakavasti elämänlaatua. Monet myös häpeävät oireitaan niin että piilottelevat niitä läheisiltäänkin jopa vuosikymmeniä. Apua on kuitenkin saatavilla.

Tämä teos on ensimmäinen suomalainen pakko-oireista häiriötä käsittelevä kirja. Kirjassa tarkastellaan monipuolisesti häiriön syitä ja ilmenemismuotoja lapsuudesta aikuisuuteen. Myös erilaisia hoitomenetelmiä esitellään. Syvyyttä teokseen tuovat kokemustarinat, joissa OCD-henkilöt ja heidän läheisensä kertovat elämästään pakko-oireiden kanssa.

Kirja on tärkeää luettavaa kaikille OCD-henkilöiden parissa työskenteleville. Pakko-oireista kärsiville ja heidän läheisilleen kirja antaa paitsi tietoa myös vertaistukea haastavaan elämäntilanteeseen.

Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Tourette- ja OCD-yhdistys ry:n kanssa.

Nyckelord: pakko-oireinen häiriö, OCD, hoitomenetelmät, diagnoosi, mielenterveyshäiriöt, pakkomielteet, kokemukset, vertaistoiminta, vertaistuki, liitännäistaudit, lääkehoito, käyttäytymisanalyysi, kognitiivinen käyttäytymisterapia, potilaat, aikuiset, lapset, nuoret

Utgivare
 
Utgivare
PS-kustannus
Utgivningsår
2016
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
165 sidor
Kategorier
Psykologi
 
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
978-952-451-751-5

Liknande e-böcker