Logga in

Kosunen, Kauko

Isän henkselit

Kosunen, Kauko - Isän henkselit, e-bok

14,50€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 978-952-235-677-2

Isän henkselit kertoo lämpimän tarinan kahden Oululaisen veljeksen lapsuudesta. Kirjassa kuvaillaan tarmokkaiden ja ikäisekseen itsenäisten poikien tapahtumarikasta elämää sota-ajan Oulussa.
Poikien ja heidän perheensä elämä koostuu arjen tragikoomisista tapahtumista ennen sodan alkua ja sen jälkeen. Kirjan keskeinen ja koskettava tarina on Matin ja Ollin kokemukset sotalapsina Ruotsissa ja paluu Suomen köyhiin sodanjälkeisiin oloihin.
Monista muista sotalapsikohtaloista poiketen kirjan veljeksien viettämä yli kahden vuoden pituinen aika Ruotsissa oli heille hyvin myönteinen kokemus. He itse haaveilivat sotalapseksi lähtemistä, puuhastelivat asian eteen, saivat lopulta äidin suostumaan ideaansa ja niin matka toteutui.
Tarina jatkuu päähenkilön Matin takaisinpaluun myötä varhaisnuoruuden kokemuksiin ja orastavan seksuaalisuuden heräämiseen.
Varttuneempien lukijoiden on helppo samaistua soljuvasti kuvailtuihin tarinoihin aikaan liki seitsemänkymmentä vuotta sitten. Nuoremmille lukijoille kirja taas tarjoaa tilaisuuden ymmärtää, millaista elämä oli silloin Suomessa.
Alun perin tarina palveli kirjailijan itsetutkiskelun välineenä ymmärtämään kuinka hänen kokemuksensa olivat muovanneet monia asioita ja asenteita hänen elämässään. Vasta myöhemmin tuli idea, että ehkä asia kiinnostaisi myös laajempaa lukijapiiriä.

Nyckelord: romaanit, elämäkertaromaanit, aikakausiromaanit, lapsikuvaus, lapsuus, sota-aika, arkielämä, kotiinpaluu, kotiseutu, sotalapset, 1940-luku, veljet, kaunokirjallisuus, Ruotsi, Oulu, sähkökirjat, suomenkielinen kirjallisuus

Författare
Utgivare
Mediapinta Oy
Utgivningsår
2013
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
194 sidor
Kategori
Historia
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
978-952-235-677-2
Tryckt ISBN
978-952-235-012-1

Vi rekommenderar också